Tour de France

VM-debut til Vingegaard? DCU-chef ser store perspektiver

Både VM-enkeltstarten og -linjeløbet er en mulighed for Jonas Vingegaard.

Danmarks varmeste navn i cykelsporten har aldrig repræsenteret sit land ved elite-VM. Det faktum kan der meget vel blive lavet om på – særligt efter den nylige Tour de France-sejr.

Det indikerer elitechef i Danmarks Cykle Union (DCU) Morten Bennekou.

Har du en forhåbning om, at han skal køre VM?

- Vi har i hvert fald ikke aftalt, at han ikke skal. Men lige nu er hele Jonas’ fremtid løbsmæssigt oppe i luften. Snart skal han finde ud af, hvad fremtiden skal byde på som eliteatlet, når han kan komme ud af al denne her virak, siger Morten Bennekou til TV 2 SPORT.

Efter Tour-sejren i søndags stod det hurtigt klart, at en deltagelse i Clásica de San Sebastián i den kommende weekend er udelukket, selvom Jonas Vingegaards navn stod på deltagerlisten.

Lige nu tror jeg, at Jonas kan lige, hvad han vil

Anders Lund, landstræner

Alt handler om at blive fejret for tiden, og derfor er det heller ikke den rigtige timing for en dialog mellem DCU og Vingegaard, pointerer elitechefen.

Landstræner har stor tiltro til Vingegaard

Når tiden kommer, ser Bennekou dog flere muligheder end begrænsninger.

- Jonas har længe været inde i billedet, og han er rent faktisk også inde i billedet til at køre enkeltstarter. Der er selvfølgelig forskel på at køre enkeltstarter restitueret til VM og så en enkeltstart på dag 20 i Tour de France. Men han er rigtig god til det, så han er en af rigtig mange, der er inde i billedet til disciplinerne ved VM, siger Bennekou.

Jonas Vingegaard beviste for andet år i træk i Tour de France-sammenhæng, at han behersker kampen mod uret på fornem vis. Senest med andenplads på Tour de Frances sidste enkeltstart i lørdags.

Begrænsninger var heller ikke et tema, da landstræner Anders Lund søndag skulle se frem mod VM.

- Lige nu tror jeg, at Jonas kan lige, hvad han vil. Det er klart, at han primært er etapeløbsrytter, og at det er her, at han slår sine folder, men med den motor, han har, kan han sigte efter det meste, lød det fra landstræneren.

Store VM-drømme uanset hvad

Det er dog ikke altafgørende, at den danske Tour-vinder står på deltagerlisten til det kommende VM i Australien.

Danmark har nemlig flere store stjerner, der er klar til at køre efter topresultaterne.

- Vi drømte stort i forvejen. Vi kommer for at køre om medaljerne, som vi har gjort de senere år. Vi er en af de nationer, der må stille med fuldt hold. Så vi har forskellige muligheder uanset rute.

Der er VM i Wollongong i slutningen af september.