Tour de France Femmes

Tour de France Femmes: 7. etape

På 7. etape i Tour de France Femmes venter et stort bjergslag.

  • 30. juli 2022
  • Etapestart: 13.45
  • I mål: Cirka 17.25
  • Sélestat > Le Markstein
  • 127 kilometer
  • Bjergetape
  • Se sendeplanen her

Christina Siggaard, ekspert

Dagen er kommet, hvor vi skal se, hvad bjergrytterne har tilbage i benene efter seks lange og hårde etaper. De, der aspirerer til at lave et stort resultat, har drømt om denne og morgendagens etape, siden ruten blev offentliggjort. Samtidig har sprinterne i feltet frygtet dem lige så længe.

Rytterne skal forcere tre stigninger og har målgang syv kilometer fra toppen af den sidste stigning, Grand Ballon.

Stigningerne er både lange og stejle med en længde fra 7,1 til 13,5 kilometer og gennemsnitlig stigning fra 6,7% til 8,3%.

Vi har lige set et spændende opgør i damernes Giro Donne tidligere i juli måned, hvor Annemiek van Vleuten (Movistar) viste sin klasse. Om hun kan gøre det igen, eller det bliver Marvi Garcia (UAE) eller den nærmeste udfordrer under Giroen, nemlig Marta Cavalli (FDJ), der virkelig har fået sit kæmpe gennembrud i år efter at have vundet La Fléche Wallonne, Amstel Gold Race samt Mont Ventoux Dénivelé Challenges - for at nævne et par stykker. Sidstnævnte har en flot sprint, når det står mellem de spidse bjergryttere.

Vi skal ikke glemme Cavallis holdkammerat, vores nykårede danske mester Cecilie Uttrup Ludwig, der sluttede 6’er i Giro Donne. Om hun bliver luksushjælperytter eller selv får en fri rolle til at vise os sin angrebsiver, bliver spændende at se, når rytterne rammer bjergene.

Om ruten

Af løbsdirektør Marion Rousse:

- En mild start på Alsace-sletten før tre af Vogesernes hårdeste bjergpas (Petit Ballon, Platzerwasel og Grand Ballon) skal tackles. De kommer lige efter hinanden og bør danne et klart hierarki. I stedet for en nedkørsel fra den sidste stigning følger ruten bjergkammen til Markstein, hvor en stor klatrer krones.

Kort over ruten