Tour de France Femmes

Tour de France Femmes: 8. etape

Tour de France Femmes skal afgøres på den ikoniske stigning Planche des Belles Filles.

  • 31. juli 2022
  • Etapestart: 14.05
  • I mål: Cirka 17.30
  • Lure > Planche des Belles Filles
  • 123 kilometer
  • Bjergetape
  • Se sendeplanen her

Christina Siggaard, ekspert

Sidste etape er 123,3 kilometer inklusiv 3 stigninger undervejs.

Rytterne genopliver også historien om herrernes første officielle bjerg i Tour de France nogensinde, når de passerer Ballon d’Alsace. Udover denne skal rytterne slutte opad La Super Planche Des Belles Filles, altså etapeafslutnignen vi har frisk i erindringen fra herrernes Tour, hvor danske Jonas Vingegaard for første gang viste tænder over for Pogacar på det afsluttende grusvejsstykke.

Den, der kommer først over de 7 kilometer med 8,7% i gennemsnitlig stigning, kunne let blive vinderen af dette års Tour de France Femmes. Vi forventer os et festfyrværkeri til det sidste, da hvert et sekund tæller og kan være afgørende for, hvordan klassementpodiet kommer til at se ud i sidste ende.

Om ruten

Af løbsdirektør Marion Rousse:

- Den første udgave af Tour de France Femmes slutter på toppen takket være to mytiske stigninger, som danner ramme om en storslået finale. Først er det Ballon d’Alsace, der har en stor plads i Tourens historie, og rytterne skal køre den stejleste side. Så kommer La Super Plache des Belles Filles, som ofte har været afgørende for kampen om den gule trøje.

Finalestigningen

Kort over ruten