- Det er ikke planen, at Vingegaard skal køre Danmark Rundt

Løbsdirektør Frank Hyldgaard var i samtale med Jumbo-Visma om at få Jonas Vingegaard til Danmark Rundt. Det ser dog ikke ud til at ske.

Det lys, der kort var tændt, ser ud til at blive pustet ud igen.

Søndag kunne løbsdirektør for PostNord Danmark Rundt, Frank Hyldgaard, fortælle, at han var i dialog med Jumbo-Visma om at få Tour de France-vinderen Jonas Vingegaard til start i Danmarks største etapeløb.

Der blev arbejdet indædt på det, lød det fra Hyldgaard, men det arbejde ser nu ud til ikke at have båret frugt. Jumbo-Vismas pressechef, Ard Bierens, siger i hvert fald, at løbet ikke står i kalenderen.

- Nej, det er ikke planen, siger han til BT.

Pressechefen uddyber til TV 2 SPORT, at det aldrig har været planen, at Vingegaard skulle køre løbet.

Jens Kasler, der er eventmanager i Danmarks Cykle Union og har kontakt til World Tour-holdene, vil dog ikke opgive drømmen helt endnu.

- Der er stadig et hul indtil 48 timer før start, hvor holdene skal komme med den rigtige startliste. Håbet lever. Men det er klart, at som situationen er nu, så kører Jonas Vingegaard ikke PostNord Danmark Rundt. Mit håb er, at han også tænker lidt over den modtagelse, han fik i Danmark for nogle dage siden – både på Rådhuspladsen og i Glyngøre - og hvor ville det være en kæmpe folkefest, hvis han var til start, siger Jens Kasler til TV 2 SPORT.

Skal køre andre løb

Bierens siger videre til BT, at Vingegaard efter planen skal køre det franske endagsløb GP Plouay 28. august, hvorefter han skal køre monumentet Lombardiet Rundt 8. oktober.

Et hav af mennesker var mødt op for at hylde den lokale tour-vinder, Jonas Vingegaard, torsdag eftermiddag i Glyngøre. Video: TV 2 Sport

Der er også plads til løb inden det, men det er endnu ikke fastlagt, lyder det.

Frank Hyldgaard erkendte dog også, at der var mange ting, der skulle gå op i en højere enhed, før det kunne lykkes. Det hollandske storhold har dog allerede bekræftet, at den tidligere Giro d’Italia-vinder Tom Dumoulin kommer til start.

Etapen kommer igennem Glyngøre

Noget, der ellers sikkert har virket lokkende for Vingegaard, er, at 4. etape kommer tæt på hans hjemegn.

Løbet starter 16. august med en etape på Sjælland, inden to etaper tager feltet over Fyn og videre til Jylland. Her starter og slutter 4. etape i Skive, hvor ruten går rundt i Salling og blandt andet kommer igennem den lille by Glyngøre.

Den senere tid er Limfjordsbyen med 1400 indbyggere kommet på alles læber. Det er nemlig her, at Jonas Vingegaard er fra.