Stjerne får suspension ophævet

Klassementrytteren Miguel Ángel López kan efter en kort suspendering igen sætte sig op på Astana-cyklen.

Cykelholdet Astana ophæver suspenderingen af den stærke klatrer og klassementrytter Miguel Ángel López.

Det skriver holdet på sin hjemmeside.

Den 28-årige colombianer har været suspenderet i halvanden uge, efter at flere medier berettede, at han blev stoppet i en spansk lufthavn og undersøgt af politiet efter en rejse til Colombia

Ifølge medieberetningerne var politiet interesseret i en mulig forbindelse til den kontroversielle læge Marcos Maynar Mariño. Lægen efterforskes i øjeblikket i en anden sag om narkohandel og hvidvaskning.

Intet ulovligt fundet

De foreløbige efterforskninger har dog ikke kunnet klarlægge en forbindelse mellem Miguel Ángel López og lægen. Rytterens advokat har hævdet, at det var et rutinetjek, der stoppede hans klient i lufthavnen.

- Baseret på de oplyser, som vi har modtaget om, at hverken de spanske myndigheder eller Den Internationale Cykelunion (UCI) har fundet noget ulovligt, er vi ikke i stand til at fortsætte suspenderingen.

- Derfor indgår Miguel Ángel López i de tidligere vedtagne planer om, at han skal køre Vuelta a Burgos og derefter Vuelta a España, skriver Astana.

Astana vil følge situationen nøje

Holdet understreger dog, at sagen ikke nødvendigvis er lukket.

- Astana har videre sendt alle modtagne informationer til Det Internationale Testagentur, som er ansvarlig for alle dopingundersøgelser på vegne af UCI. Vi vil følge situationen nøje og ikke tøve med at træffe nye foranstaltninger, hvis situationen dikterer det, skriver holdet.

Miguel Ángel López skulle have stillet til start ved dette års Tour de France, men en skade forhindrede hans deltagelse i verdens største cykelløb.

López har tidligere vundet en etape i Tour de France og tre i Vueltaen. Han har været på podiet som samlet nummer tre i både Giroen og Vueltaen, mens hans bedste samlede Tour-resultat er en sjetteplads.