Cykling

Skade forhindrede Vingegaard i at blive endnu bedre, siger træner

Jonas Vingegaard var dominerende i dette års Tour de France, men han kan blive endnu bedre, mener hans træner.

Intet blev efterladt til Tadej Pogacar, der var Jonas Vingegaards største konkurrent i dette års Tour de France.

Derfor endte Jumbo-Visma-danskeren med at vinde det store franske etapeløb med næsten tre minutter til sloveneren. Det var især på de stejle, lange stigninger, hvor Vingegaard var i kontrol og havde styr på udfordrerne.

Men ifølge Vingegaards Jumbo-Visma-træner, Tim Heemskerk, er der fortsat steder, hvor Vingegaard kan blive endnu bedre.

- I den her sæson var han ikke meget skadet, men han havde lidt problemer med sin akillessene, og han ville kunne træne mere, hvis det ikke var der. Jeg tror stadig, at han kan vokse på alle områder. Men det vil være marginaler fremadrettet, men der vil stadig være lidt på alle områder, siger Heemskerk til TV 2 SPORT.

- I Touren i år var han god overordnet set fra start, mens han sidste år blev bedre og bedre i løbet af Touren. Så det er en god forbedring. Men hvis han kan forblive skadesfri og holde sit høje niveau igennem en længere periode, kan han bygge på flere steder - både på udholdenheden og restitutionen.

Det er virkelig imponerende. Alle de her kvaliteter er fantastiske

Tim Heemskerk, træner for Jonas Vingegaard

Er virkelig god til varmen

Når det så er sagt, så peger han også på, at man har en masse styrker, når man kan vinde Tour de France – især når man ser på de forhold med høje temperaturer, som dette års Tour de France blev kørt under.

- Vi har fokuseret lidt mere på udholdenhed, og det koster måske lidt på eksplosiviteten. Vi forsøgte at planlægge det som om, han skulle peake i Tourens anden og tredje uge, men vi kan ikke planlægge, hvor hård den første uge ville blive.

- Jonas er virkelig god til at klare varmen, og han har forbedret sig meget på cyklen. Og så er han god i højderne og på de lange stigninger, siger Heemskerk.

Er stærk mentalt

Den hollandske træner påpeger, at en anden stor styrke ved Jonas Vingegaard er, at han er i stand til at ramme den perfekte vægt, når han virkelig skal præstere.

- Det er virkelig imponerende. Alle de her kvaliteter er fantastiske, og så har vi ikke engang talt om det mentale endnu, hvor han har forbedret sig meget, er blevet en leder på holdet og er begyndt at træffe hurtige beslutninger.

Tim Heemskerk ved endnu ikke, hvad Jonas Vingegaards program i den nærmeste fremtid bringer. Men monumentet Lombardiet Rundt kunne være et muligt efterårsmål.

- Men vi behøver ikke at gøre noget i øjeblikket, men det ville være rart at køre de løb og være i form hen over vinteren, siger Jumbo-Visma-træneren.

Jonas Vingegaard blev mødt af et menneskehav, der tog imod ham med sang og stor jubel. Video: TV 2 SPORT