Cykling

Søren Kragh skifter hold

Søren Kragh Andersen skifter fra årsskiftet til det belgiske hold Alpecin-Deceuninck.

Fra årsskiftet bliver Søren Kragh Andersen holdkammerat med superstjernen Mathieu van der Poel.

Danskeren skifter således til Alpecin-Deceuninck på en kontrakt der løber til og med 2024. Det skriver det belgiske hold på Twitter, hvor danskeren også udtaler sig.

- Jeg er glad for at være hos Alpecin-Deceuninck i de næste to år. Vi har fælles mål, og det er et super match i forhold til holdets og mine personlige ambitioner.

- Næsten alle holdkammerater vil være nye for mig, og det er også noget, der tiltrækker mig. Det bliver et nyt kapitel i min karriere, siger Kragh Andersen.

Søren Kragh, der siden 2016 har kørt for Team DSM-mandskabet, er bare én af tre ryttere, som Alpecin-Deceuninck onsdag har præsenteret. De to øvrige er belgiske Quinten Hermans og Kaden Groves.

Alpecin-Deceuninck er registreret som et Pro Kontinental-hold, der betragtes som cykelsportens næstbedste niveau. Det belgiske hold regner dog med at blive en del af World Touren i den kommende sæson.

Vidste, han skulle videre

Allerede i slutningen af juni kom det frem, at Søren Kragh Andersen ikke ville fortsætte sin karriere på Team DSM efter denne sæson.

Kort tid efter blev den 27-årige dansker så overraskende vraget til Tour de France.

Søren Kragh Andersen vandt i 2020 to etaper i netop Tour de France. Derudover har han kørt sig til etapesejre i Paris-Nice og Schweiz Rundt, ligesom han har vundet endagsløbet Paris-Tours.

Udover Mathieu van der Poel bliver Søren Kragh Andersen også holdkammerat med stjernesprinterne Jasper Philipsen og Tim Merlier.