Søren Kragh vil stå i skyggen af stjerne – men det kan blive en fordel

Søren Kragh Andersen ser frem til at køre sammen med stjernen Mathieu van der Poel og tror, at de kan udrette store ting.

Det bliver helt nye omgivelser for 27-årige Søren Kragh Andersen i næste sæson.

Den danske cykelrytter forlader nemlig Team DSM ved årsskiftet og rykker til Alpecin-Deceuninck. Her bliver han holdkammerat med stjernen Mathieu van der Poel.

At jeg altid skal være hjælperytter for ham - det er jeg ikke så bekymret for

Søren Kragh om samarbejdet med Van der Poel

Og selvom de måske minder om hinanden rent ryttertypemæssigt, så tror TV 2 SPORTs cykelekspert Christian Moberg ikke nødvendigvis, at det er en ulempe for Søren Kragh at køre i skyggen af den hollandske stjerne.

- Nogle gange er det skidt, men andre gange kan det være en god ting, hvis man sidder i en situation, hvor der er en, der er kaptajn og den store favorit. Det kan åbne op og give muligheder til de andre. Det, tror jeg, at Søren Kragh kan udnytte, siger eksperten.

Christian Moberg fortæller også, at der er et forholdsvist bredt hierarki under Mathieu van der Poel på Alpecin-Deceuninck, og det betyder, at Søren Kragh Andersen også vil få mulighed for at køre sine egne chancer.

- Han skal jagte alle klassikerne – og så kan han vinde etaper i Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a Espana. Han kan jo vinde det meste, siger eksperten.

Søren Kragh Andersen glæder sig også til samarbejdet med Van der Poel og tror, han kan lære meget af ham.

- Selvfølgelig kommer jeg til at hjælpe ham nogle gange. Men jeg bliver også bare selv nødt til at køre stærkt nok, så jeg sidder i finalerne sammen med ham. At jeg altid skal være hjælperytter for ham - det er jeg ikke så bekymret for, siger Søren Kragh Andersen til Feltet.dk.

Håber på mere stabilitet

Denne sæson er Søren Kragh Andersens nummer syv for det samme mandskab. Derfor tror Christian Moberg også, at det kan være sundt for danskeren at prøve noget andet.

- På et tidspunkt når man også til et sted som rytter, hvor det er svært at se, hvor man kan fortsætte med at udvikle sig på det samme hold. Og der er luftforandring altid en god ting. Det er godt at se tingene på en anden måde.

Eksperten tror også på, at vi kan få en forandret Søren Kragh at se.

- Jeg håber, at han kan blive mere stabil. Hans topniveau er jo verdensklasse. Jeg håber, han får selvtillid og plads til, at han kan blive en endnu bedre cykelrytter. På den måde tror jeg, at det gavner ham rigtig meget. Jeg kan ikke se nogle dårlige ting ved skiftet lige nu, siger Christian Moberg.

Søren Kragh Andersens største resultater er to etapesejre i Tour de France i 2020, en etapesejr i Paris-Nice samme år og sejren i Paris-Tous i 2018.

Han har fået en kontrakt på Alpecin-Deceuninck til og med 2024.