Cykling

Dansker skal overtage Mørkøvs rolle: - Store sko at fylde ud

Casper Pedersen er hentet til Quick-Step-holdet som en mulig afløser for Michael Mørkøv. Og det er Pedersen beæret over.

Selvom kontrakten er på plads og underskrevet, har han stadig svært ved at tro det.

Den 26-årige cykelrytter Casper Pedersen har underskrevet en kontrakt med Quick-Step-holdet for 2023 og 2024, og han fortæller, at skiftet er kæmpestort for ham.

Han har nemlig fået den ærefulde opgave af at blive oplært af Michael Mørkøv, der bliver betegnet som verdens bedste leadout-rytter. På sigt håber Casper Pedersen, at han kan opnå noget nær samme niveau.

- Det er nok det, der gør det til en unik mulighed. Det er, at Michael bliver anset for at være verdens bedste til at køre leadout, så det er det bedste sted at være. Og hvis man vil være den bedste, skal man også lære af den bedste. Det er klart, at det en kæmpe chance, siger Casper Pedersen til TV 2 SPORT.

- Det er nogle store sko at skulle fylde ud. Det kræver også, at man udvikler sig rigtig meget og er ydmyg omkring den rolle, som Michael har opbygget igennem mange år. Det er en ambition og drøm at blive lige så god som ham, og så må man skabe sig selv de bedste muligheder for det.

Casper Pedersen fortæller, at det helt praktisk fra næste sæson kommer til at foregå på den måde, at han sammen med Mørkøv skal køre nogle løb, hvor de begge indgår i et leadout-tog for en sprinter. Derudover kommer der træningslejre, hvor de via intervaller kan øve mere specifikt leadout.

Jeg er selvfølgelig glad for, at en mand med hans karakter siger god for en

Casper Pedersen om Michael Mørkøv

- Det er stort

Selvom aftalen først er blevet offentliggjort nu, har den været undervejs længe. Cykelhold må nemlig først offentliggøre nye ryttere fra 1. august, men kontakten mellem de to parter startede allerede i foråret.

Og Casper Pedersen er overbevist om, at Mørkøv har talt godt om ham.

- Vi snakkede selvfølgelig lidt i feltet, og vi kender hinanden. Jeg tror, at han også har haft en rolle at spille i det, da han jo er en mand med et ord at skulle have sagt på holdet qua sin status og sine meritter.

- Når de har været på udkig efter at forny deres leadout, tror jeg, han har nævnt mit navn. Jeg selvfølgelig glad for, at en mand med hans karakter siger god for en. Det er stort.

- Det er ikke en hemmelighed, at Michael er ved at blive ældre, og man har også en udløbsdato som atlet. Så vi tænker fremadrettet, og Michael vil også gerne lære fra sig. Så jeg tror, at det også er et godt match for dem, fordi de får en lidt yngre ind, siger Casper Pedersen.

Danskerkoloni

Michael Mørkøvs kontrakt med det belgiske storhold varer til og med næste år.

Casper Pedersen har fået en kontrakt med Quick-Step for 2023 og 2024.

Foruden Mørkøv kører Kasper Asgreen og Mikkel Honoré også for holdet, der i næste sæson skifter navn til Soudal – Quick-Step.