Cykling

Forsvarer sig efter katastrofalt styrt: - Ikke kun vores skyld

Arrangørerne af Vuelta a Burgos forsvarer sig efter 2. etape, hvor et fartbump og efterfølgende styrt kostede deltagelsen for ni ryttere.

Med omkring 60 kilometer i timen kom rytterne stormende mod mål.

Men pludseligt ramte Jumbo-Vismas David Dekker et fartbump på vejen, så hans cykel hoppede i vejret. Han styrtede og tog en stor del af feltet med sig.

Det en skændsel at placere et så højt fartbump 800 meter fra mål

Eduardo Affini

Efterfølgende har flere ryttere udtrykt deres frustration over den dårlige planlægning af finalen. Løbsdirektør Marcos Moral mener dog ikke, at det udelukkende er arrangørernes skyld.

Han vil ikke bære det fulde ansvar, da han mener, at den største fejl er begået af rytterne.

- Det var ikke et fartbump, men et fodgængerfelt, der ikke var mere end 2,5 centimeter højt. Den forhindring blev indikeret med markeringer på jorden og med flag, siger Marcos Moral ifølge Cyclismactu.

Han forklarer videre, at rytterne kendte til den tekniske finale, og han mener, at det var umuligt at finde en rute, hvis de undgik rundkørsler og en passage som den.

- En del af fejlen var hos rytteren, og han erkendte det, men vi erkender også vores ansvar. Jeg siger ikke, at det kun er hans skyld. Det er alles skyld. Men vi kan ikke bebrejde arrangørerne, fordi det var blevet annonceret inden. Men vi tager også vores del af ansvaret, siger Moral.

- Det er uacceptbelt

David Dekker forklarede ellers efter etapen onsdag, at han var sluppet nogenlunde uskadt fra styrtet. Dog var han ikke til start på torsdagens 3. etape. Desværre var flere andre mere uheldige end Dekker.

Værst gik det umiddelbart udover Damien Touzé fra AG2R, der pådrog sig et hovedtraume og en hjernerystelse. Han fik hurtigt hjælp og var ved bevidsthed, da han blev kørt væk i ambulancen.

Tre af David Dekkers holdkammerater fra Jumbo-Visma – Timo Roosen, Edoardo Affini og Chris Harper – undslap styrtet og tog de tre første placeringer på etapen.

Eduardo Affini har efterfølgende sendt en klar besked til arrangørerne.

- Kære UCI. Med tanke på alt det, der allerede er sket, er det en skændsel at placere et så højt fartbump 800 meter fra mål. Det er uacceptabelt, skriver Affini i et opslag på Twitter.

Inden torsdagens 3. etape i løbet blev skaderne gjort op, og i alt er ni ryttere udgået af løbet som følge af styrtet.