Cykling

Jublende vindere anede intet om katastrofen bag dem

Et fartbump på den sidste kilometer forårsagede et kæmpe styrt i Vuelta a Burgos, hvor flere kom til skade.

Der var lagt op til en klassisk massespurt på 2. etape af Vuelta a Burgos, men med 800 meter til mål indtraf katastrofen, der ændrede det hele.

Jumbo-Visma-rytteren David Dekker, der lå i tredje position forrest i feltet, havde ikke set et stort fartbump midt på vejen. Hollænderen røg i asfalten med rigtig høj fart, og han tog en stor del af feltet med sig.

Havde vi vidst det, ville vi aldrig have jublet

Timo Roosen, vinder af etapen

David Dekker forklarede efter etapen, at han selv var sluppet nogenlunde fra det grimme styrt. Desværre var flere andre mindre heldige.

Værst gik det umiddelbart udover Damien Touzé fra AG2R, der pådrog sig et hovedtraume og en hjernerystelse. Han fik hurtigt hjælp og var ved bevidsthed, da han blev kørt væk i ambulancen.

Vinder anede intet

Mens der i feltet var kaos lige efter styrtet, slap tre af David Dekkers holdkammerater, der lå helt i front, uden om styrtet.

Kort efter trillede de først over stregen i samlet flok - uvidende om, hvad der reelt var sket bag dem. Timo Roosen kom i mål først og vandt etapen, men det kan han ikke glæde sig over.

- Der er ingen grund til at lykønske mig. Jeg håber, at alle er okay efter styrtet, og at folk kommer sig hurtigt.

- Vi havde ingen idé om, hvad der skete bag os, eller at det var et styrt af en sådan karakter. Havde vi vidst det, ville vi aldrig have jublet, skriver etapevinderen på Twitter.

Nummer to raser mod arrangører

Hans italienske holdkammerat, Edoardo Affini, kom i mål som nummer to, og han anede heller intet om styrtet bag ham.

- Før alle begynder at skrive ting, vil jeg gerne gøre det klart, at jeg kun fokuserede på mit leadout. Jeg så en holdkammerat passere mig med 200 meter til mål, og jeg jublede. Jeg havde virkelig ingen idé om det store kaos bag os, skriver Affini i et opslag på Twitter.

Jumbo-rytteren sender også en klar besked til arrangørerne.

- Kære UCI. Med tanke på alt det, der allerede er sket, er det en skændsel at placere et så højt fartbump 800 meter fra mål. Det er uacceptabelt, uddyber Affini i opslaget.

Løbets eneste dansker, Mathias Norsgaard, var også nede i styrtet, men gennemførte etapen.