Mørkøv blev spurgt til råds, inden storhold hentede dansk profil

Michael Mørkøv havde kun positive ord at sige om Casper Pedersen, da han blev spurgt ind til ham.

Der vil blive snakket endnu mere dansk på Quick-Step-mandskabet i de kommende år, end der i forvejen bliver gjort.

26-årige Casper Pedersen forlader nemlig Team DSM og skifter til det belgiske storhold i næste sæson, hvor han har fået en toårig kontrakt

Her er det allerede udtalt, at han skal følge i sporene på Michael Mørkøv og arve hans rolle i Quick-Steps leadout-tog. Mørkøv fortæller selv, at han ikke havde noget negativt at sige, da han blev forhørt om Casper Pedersen og kun kunne anbefale ham.

- Jeg blev spurgt ind til Casper, og jeg kunne heldigvis kun tale godt om ham. Jeg kender ham tidligere fra banelandsholdet og har fulgt ham tidligere i hans karriere. Så jeg er rigtig glad for, at han bliver en del af vores cykelhold næste år, siger Mørkøv til TV 2 SPORT.

- Casper er i mine øjne et af de største talenter herhjemme. Og han er ikke så velkendt endnu – i hvert fald ikke i forhold til nogle af dem, der ligger og blærer sig i Tour de France som Mads Pedersen, Magnus Cort og Jonas Vingegaard.

- Men jeg tror, at Casper har fremtiden foran sig. Han har haft et par uheldige år hos DSM, men jeg tror, at han med skiftet til os (Quick-Step, red.) kan komme ud af den skygge og vise, hvad han er for en cykelrytter, mener Mørkøv.

Det er stort, at han siger god for en

Casper Pedersen om Michael Mørkøv

Mørkøv fortæller videre, at han har fulgt med i Casper Pedersens igennem hele hans karriere, og han beskriver ham som en ”fantastisk cykelrytter.”

- Så jeg ser rigtig meget frem til at arbejde sammen med ham fra næste år af.

Mørkøv har spillet en rolle

Casper Pedersen har selv erkendt, at det er nogle store sko, han skal udfylde hos Quick-Step, da Michael Mørkøv bliver betegnet som verdens bedste til at køre leadout.

Og det glæder også Pedersen, at Mørkøv har lagt et godt ord ind for ham.

- Jeg tror, at han har haft en rolle, da han jo er en mand med et ord at skulle have sagt på holdet qua sin status og meritter. Jeg er selvfølgelig glad for, at en mand med hans karakter siger god for en. Det er stort, siger Casper Pedersen.

Pedersen har fået til kontrakt for 2023 og 2024. Mørkøv har kun kontrakt med Quick-Step til og med næste år. Han regner dog ikke med at indstille karrieren efter det, da han gerne vil have OL i Paris i 2024 med.