Cykling

Roglic er tilbage efter sit Tour-exit

Jonas Vingegaards holdkammerat Primoz Roglic udgik inden 15. etape af Tour de France.

Tour de France var en ubetinget succes for Jumbo-Visma.

Jonas Vingegaard vandt som bekendt løbet, Wout van Aert snuppede pointtrøjen, og i alt noterede det hollandske storhold sig for seks etapesejre i verdens største cykelløb.

Touren var dog ikke en succes for stjernen Primoz Roglic, der blev skadet i forbindelse med et styrt på 5. etape, hvorfor han inden 15. etape valgte at udgå, da smerterne var taget til.

Styrtet betød, at Roglics skulder gik af led, og skaden var altså så omfattende, at sloveneren ikke har kunnet træne i godt tre uger.

Nu er han dog endelig tilbage på cyklen, fortæller han i et opslag på Instagram:

- Et klassisk morgenbillede, når du endelig er tilbage på vejene.

Primoz Roglic er derfor klar til at forberede sig til Vuelta a España, som han efter alt at dømme stiller op til. Roglic har vundet den spanske Grand Tour de seneste tre år, hvor det ligeledes er blevet til hele ni etapesejre.

TV 2 SPORTs cykelekspert Christian Moberg kaldte det lidt af et tab for Jonas Vingegaard, at Primoz Roglic måtte udgå af Touren inden den sidste uge i Pyrenæerne.

Danske cykelfans udtrykte også bekymring en masse, da det efterlod Vingegaard med blot Sepp Kuss og Steven Kruijswijk som de eneste reelle bjergryttere til at hjælpe danskeren.

Ondt blev værre, da Kruijswijk styrtede og udgik på netop 15. etape. Den danske cykelstjerne holdt dog stand i resten af løbet med stor hjælp fra blandt andre Sepp Kuss i bjergene.

Og resten er historie, som ikke behøver uddybning. Men dette billede tåler en tur mere: