Cykling

Valgren bearbejder stort traume

Michael Valgren fortæller, at han prøver at se positivt på tingene og tage en dag ad gangen efter sit alvorlige styrt i juni.

Han er på benene, men bruger krykker til at bevæge sig rundt.

Cykelrytteren Michael Valgren er fortsat ved at komme sig efter sit styrt i det franske etapeløb Route d’Occitanie i juni, hvor danskeren røg ud over en skrænt og måtte igennem flere operationer efterfølgende.

Michael Valgren er hjemme i Monaco og genoptræner alle hverdage i ugen med en fysioterapeut. Derudover har han også samtaler med sin sportspsykolog, hvor de bearbejder styrtet mentalt.

- Vi har snakket meget om, hvad der kommer til at ske i fremtiden: Har jeg mod på at blive ved med at cykle? Det var et vildt styrt, og det er et stort traume. Og det har jeg (mod på at cykle igen, red.). Det er jeg fuldt ud klar på. Og det støtter de mig i fuldstændigt, siger Valgren til TV 2 SPORT, der har besøgt danskeren i Monaco.

- En anden ting er realiteten ved at komme på cyklen igen. Hvor har jeg det rent følelsesmæssigt? Tør jeg køre stærkt nedad igen? Kommer der til at sidde noget der? Det er også nogle af de uvisheder og de spørgsmål, vi ikke har svar på. Så vi prøver at se det positive og tage en dag ad gangen, fordi vi kan ikke rigtigt sige, hvad der sker om 14 dage. Vi vil gerne planlægge alt muligt, men det er ikke muligt pt.

Jeg har flere dårlige dage, end jeg har gode dage

Michael Valgren

Har overstået det værste

Michael Valgren har blandt andet været hos en hoftespecialist, da han havde smadret sit bækken, og hoften ikke var på plads. Han fik desuden foretaget et indgreb i knæet, hvor både korsbånd, ledbånd og menisk var gået i stykker.

Danskeren fortæller, at han fysisk har det okay i dag, selvom han vågner om morgenen og er stiv i hele kroppen og skal bruge krykker til at bevæge sig rundt.

- Det er en lang proces, og der er lang vej igen. Jeg har heldigvis overstået det værste. Det værste er bag mig allerede, så jeg prøver at se fremad og være positiv, men det er hårdt, siger den danske rytter.

Michael Valgrens hustru er uddannet psykolog, og de har også haft mange snakke, og hun har været kæmpe støtte hele vejen igennem og er det stadigvæk, siger Valgren.

- For jeg har flere dårlige dage, end jeg har gode dage. Og hver gang jeg har snakket med ham (sportspsykologen, red.) eller med Sissel, så er jeg i bedring

Har ondt af sig selv

Michael Valgren går derudover til fysioterapeut alle hverdage i tre-fire timer, og når han er afsted, føler han sig som en sportsudøver, fordi han leverer et arbejde.

- Så når jeg er herhjemme og har lidt ondt af mig selv, har ondt i benet og har ondt i hoften, så er det hårdt. Jeg kan bedre lide at være i gang.

Michael Valgren har været ved flere undersøgelser ved lægerne efterfølgende, og de har givet god for, at han kan begynde at støtte på benet igen.

- Så tror jeg, der går en tre-fire uger, så kan jeg gå normalt, og så bør jeg kunne begynde at cykle igen, siger Valgren.