Ung dansker tog chancen - nu bliver drengedrøm til virkelighed

Anders Foldager skal resten af sæsonen køre for World Tour-holdet Team BikeExchange.

En drøm er blevet til virkelighed for 21-årige Anders Foldager.

Den danske cykelrytter har underskrevet en såkaldt stagiaire-kontrakt, der binder ham til Team BikeExchange for resten af året, og danskeren glæder sig.

- Det er en ret vild tanke. Det er på mange måder en drengedrøm, der går i opfyldelse. Selvom det kun er som stagiaire, er der stadigvæk en mulighed for at udleve drømmen i nogle måneder, fortæller Anders Foldager til TV 2 SPORT.

En stagiaire-kontrakt er en såkaldt prøvekontrakt, hvor unge ryttere får lov til at vise sig frem på øverste niveau i en tidsbegrænset periode.

Uddybende fortæller Foldager, at interessen fra BikeExchange startede i foråret, men at det australske mandskab først blev konkret for et par uger siden.

På BixeExchange bliver den unge dansker holdkammerat med rutinerede Christopher Juul-Jensen, der formentlig får til opgave at rådgive 21-årige Foldager.

Skifte til Italien har gjort forskellen

Det bliver til gengæld ikke nyt for Anders Foldager at køre på et udenlandsk hold, for det gør han faktisk allerede.

Danskeren tog en stor chance, da han i januar skiftede den lokale cykelklub i Herning ud med et mindre italienske hold Biesse-Carrera.

Det har vist sig at være en god idé, for tiden i udlandet har været helt afgørende for danskerens udvikling.

- Jeg tror ikke, at jeg havde fået den her chance, hvis jeg fortsat havde kørt i Danmark. Det løbsprogram, jeg har hernede, har givet mig muligheden for at komme videre. Det er der ikke nogen tvivl om.

- Det har helt sikkert båret frugt, at jeg tog herned, og jeg er glad for, at jeg tog den chance. Jeg har lært om italiensk cykelkultur, og så har jeg lært, hvordan man står på egne ben, siger Foldager.

Den unge dansker fortæller, at han var rigtig glad i Herning, hvor han havde to gode og definerende år som cykelrytter, men at skiftet til Italien bare gav nogle flere muligheder.

Anders Foldager har kontrakt med Biesse-Carrera til og med 2023, og han vil ikke have det mindste imod at blive på det italienske hold, som han har været glad ved.

Men han erkender også, at han nok ikke kan sige nej, hvis Team BikeExchange tilbyder en permanent kontrakt allerede fra årsskiftet.