Cykling

Norsk stjerneskud tabte fem kilo på en uge

Norges største cykelhåb Tobias Johannessen fik en frygtelig optakt til løbet Arctic Race of Norway.

Det er næsten altid en god ting, når cykelryttere smider lidt vægt, men det kan også blive for meget af det gode.

Det er 22-årige Tobias Johannessen et godt eksempel på, for den i forvejen magre rytter tabte fem kilo på en uge. Og det var ikke planlagt.

Johannessen pådrog sig en maveforgiftning under Polen Rundt tidligere på måneden, og det satte sine tydlige spor.

- Jeg spiste noget mad, som jeg så at sige ikke spiser igen. Jeg blev lidt lettere i løbet af ugen, men er kommet tilbage nu.

- Der var noget salmonella-ordning på menuen dernede (i Polen, red.). Min vægt var nede på det laveste i mange år, og jeg havde tabt fem kilo midt på ugen, fortæller Johannessen til TV 2 Norge.

Ifølge Uno-X-rytteren var oplevelsen noget af det værste, han har prøvet, og nordmanden glæder sig over, at det først ramte, da han havde forladt Polen.

Er stort set kommet sig

Det norske stortalent er nogenlunde tilbage på toppen, og han deltager lige nu i Arctic Race of Norway, der begyndte torsdag.

Men selvom unge Johannessen har lagt sygdommen bag sig, glemmer han ikke lige foreløbigt, hvor slemt det var.

- Jeg ville hellere have taget to-tre omgange med corona i stedet for. Heldigvis er jeg ovre det nu, og jeg er tilbage på toppen. Så glemmer det lidt hurtigere, fortæller Johannessen.

Forud for starten på Arctic Race of Norway fortalte Johannessen, at han drømmer om at vinde det norske etapeløb, hvis kroppen er tilbage på fuld kraft som ønsket.

På Uno-X har Johannessen flere danske holdkammerater, og fra januar støder den norske stjerne Aleksander Kristoff også til holdet.

Johannessen blev nummer syv i årets Catalonien Rundt, mens han samlet blev nummer 10 i årets Critérium du Dauphiné.