Cykling

Uttrup tager stor sejr

Den danske mester i landevejscykling leverede en glimrende spurt.

Cecilie Uttrup har fundet vinderbenene frem.

Så sent som i juli vandt hun en etape i kvindernes Tour de France, og lørdag tog den danske stjerne en ny sejr.

Uttrup spurtsejrede på 5. etape af Tour of Scandinavia foran Liane Lippert (Team DSM) efter en kuperet etape, der sluttede på en hård stigning. Danskeren overtog også førertrøjen i løbet, der startede i Danmark.

Toptre på 5. etape

  1. Cecilie Uttrup Ludwig
  2. Liane Lippert +0'01"
  3. Julie Van de Velde +0'31"

Toptre i klassementet

  1. Cecilie Uttrup Ludwig
  2. Liane Lippert +0'17"
  3. Alexandra Manley +0'44"

Det var hendes tredje World Tour-sejr i karrieren. Tour of Scandinavia slutter lørdag med en etape, hvor det må regnes som meget sandsynligt, at Uttrup kan bevare førertrøjen og dermed vinde løbet samlet.

Sådan forløb etapen

/ Ritzau

Hun var nummer 4 i klassementet inden bjergetapen blot 24 sekunder efter førende Marianne Vos, som gik helt ned og tabte næsten 3 minutter.

Modsat forløbet på flere af de tidligere etaper i løbet, så lykkedes det faktisk en rytter at komme afsted i et udbrud.

Sophie Wright fra UAE Team ADQ holdt sig længe alene i front af løbet, men som hun og feltet nærmede sig den afsluttende stigning på Norefjell, blev der spist af forspringet. Der var ikke mere i tanken hos hende.

20 kilometer fra mål havde hun næsten halvandet minut, og 6 kilometer senere var hun tilbage i feltet.

Stigning splittede feltet

Norefjell tårnede sig op 11 kilometer fra mål, og så snart feltet begyndte at klatre, begyndte udskillelsen i feltets bagende.

Efter bare et par kilometers kørsel var feltet reduceret til omkring 25 ryttere, blandt andre Cecilie Uttrup Ludwig, som sad godt fremme og så ud til at køre med overskud.

Det gjorde den førende hollænder, Marianne Vos, til gengæld ikke. Allerede syv kilometer fra mål måtte hun slippe frontgruppen. Der skulle findes en ny til førertrøjen – formentlig den kommende vinder af klassementet.

Tre kilometer fra mål rykkede Liane Lippert, den tyske mester, og kun den danske mester, Uttrup Ludwig, kunne følge med.

De kørte sammen til mål, hvor danskeren fra front åbnede spurten og var stærkest.