Cykling

Kørte om guld på landevejen – fem timer senere vandt han på banen

Italienske Elia Viviani er både hurtig og alsidig. Det beviste han søndag, hvor han var med helt fremme i to EM-løb.

Klokken 15.09 blev han nummer 7 i det 208 kilometer lange EM-linjeløb.

Klokken 20.21 var Elia Viviani med endnu længere fremme, da han blev europamester i udskilningsløb.

Således gjorde den italienske sprinter alt, hvad han kunne for at repræsentere Italien ved EM i München. En skør idé, erkender han. Men det var ikke uden tro på succes.

- Jeg skulle køre landevejsløbet, og så ville vi se det an, men jeg restituerede godt og fik en god massage mellem landevejsløbet og baneløbet. Jeg var ret sikker på, at formen var der. Jeg har kørt på banen hele ugen, og med en måned til VM er det ved at være tid til at køre mere på banen, siger Viviani til den europæiske cykleunion, UEC.

Mens linjeløbet går ud på at komme først over stregen, hvilket hollandske Fabio Jakobsen i øvrigt gjorde, er udskilningsløbet lige omvendt.

Her gælder det om at undgå at krydse stregen sidst, fordi den sidste deltager i alle spurterne bliver pillet ud af løbet. Her var Viviani bedst, og dermed fik han og Italien oprejsning efter skuffelsen tidligere på dagen.

- Det var et godt linjeløb, men som italienere er vi ikke tilfredse med syvendepladsen. Vi kom med fire mesterskaber på stribe, så vi havde håbet på minimum en medalje i dag.

Med sejren i udskilningsløbet er Elia Viviani både verdens- og europamester i disciplinen.

Danske Tobias Aagaard Hansen blev nummer ni i søndagens EM-løb.