Cykling

Bernal får comeback ved Danmark Rundt

Den tidligere Tour de France-vinder Egan Bernal skal køre Danmark Rundt, som begynder tirsdag.

Otte måneder efter et grimt styrt er Egan Bernal igen klar til at køre løb – og tirsdag får INEOS-stjernen comeback til PostNord Danmark Rundt.

Det skriver INEOS Grenadiers i en pressemeddelelse.

- Efter hvad der skete i januar, har det været et øjeblik, jeg har ventet på: at jeg skal køre løb med mine holdkammerater igen, udtaler Bernal og tilføjer:

- Jeg kan ikke understrege nok, hvor hårde de seneste otte måneder har været for mig – både fysisk og psykisk. Den dag og den rejse, jeg har været på siden, vil være en del af mig for altid.

Egan Bernal har ikke kørt et professionelt cykelløb siden Vuelta a España 2021, hvor han blev nummer seks. Derefter holdt han en løbspause frem mod 2022-sæsonen, som blev spoleret af et voldsomt styrt i januar.

Var tæt på at blive lam

Ulykken skete 24. januar, da Egan Bernal kolliderede med en bus under en træningstur i Colombia. Bernal kørte direkte ind i bagenden af bussen.

Herefter blev han bragt på hospitalet og opereret.

Ud over en rygoperation er cykelstjernen blevet behandlet for en kollapset lunge, en brækket knæskal og en brækket lårbensknogle i højre ben.

Han har efterfølgende fortalt, at der var stor risiko for, at han kunne blive lam i benene.

Amador ramt af sydom

Danmark Rundt strækker sig over fem etaper fra tirsdag til lørdag. Løbet begynder i Allerød og slutter på den mytiske Kiddesvej i Vejle.

INEOS Grenadiers oplyser til TV 2 SPORT, at Andrey Amador ikke stiller til start på grund af sygdom. Derfor ser INEOS-holdet ud som følger:

  • Egan Bernal
  • Omar Fraile
  • Michal Kwiatkowski
  • Jhonatan Narvaez
  • Magnus Sheffield
  • Ben Swift
  • Geraint Thomas