Cykling

Stjerne stopper øjeblikkeligt - dropper Danmark Rundt

Tom Dumoulin stiller alligevel ikke op i Danmark Rundt, fordi han har rykket sit karrierestop flere måneder frem.

Tom Dumoulin skulle have været en af flere cykelstjerner, der stillede til start tirsdag i PostNord Danmark Rundt.

Men den hollandske profil vil ikke være at finde i Allerød til løbets start tirsdag. Dumoulin har således valgt at stoppe karrieren med øjeblikkelig virkning.

Oprindeligt havde den tidligere Giro d'Italia-vinder tænkt sig at køre cyklen i garagen efter 2022-sæsonen, men det sker altså allerede nu, oplyser hans hold, Jumbo-Visma, på sin hjemmeside.

Dumoulins palmarès

  • 22 professionelle sejre
  • 15 af dem på enkelstart, herunder VM i 2017
  • 2 samlede sejre i etapeløb: Giro d’Italia og BinckBank Tour i 2017
  • Deltagelse i 14 Grand Tours: 6xTour, 5xGiro, 3xVuelta

Dumoulin havde gået efter, at VM i slutningen af september skulle være hans sidste løb, men hollænderen har måtte indse, at han ikke længere kan præstere, som han vil.

- Tanken er tom, benene føles tunge, og træningspassene går ikke, som jeg havde håbet, og jeg ville gerne gøre det godt og have en god følelse ved VM.

- Selv om mit farvel ikke gik, som jeg havde håbet, kigger jeg tilbage på min karriere med enorm stolthed, udtaler Dumoulin på Jumbo-Vismas hjemmeside.

På sin Instagram-side har Tom Dumoulin delt endnu flere tanker om sit pludselige karrierestop.

Han slutter karrieren med 22 sejre på cv'et. 17 af dem kom på enkeltstarter, og Dumoulin var i en årrække blandt de absolut bedste i verden i disciplinen. I 2017 blev han verdensmester i kampen mod uret.

Tidligere samme år havde han vundet Giro d'Italia.