Cykling

Store stjerner til start i Danmark Rundt

Jasper Philipsen og Michal Kwiatkowski er bekræftet som deltagere i PostNord Danmark Rundt.

En lang række prominente cykelnavne er til start, når PostNord Danmark Rundt tirsdag indledes i Allerød.

Mandag blev flere stjerner bekræftet, da den endelige startliste blev udsendt af Danmarks Cykle Union.

Her figurerede blandt andre den lynhurtige belgier Jasper Philipsen, der vandt to etaper under sommerens Tour de France.

Alpecin-sprinteren sejrede på selveste Champs-Élysées, da rytterne afsluttede strabadserne i Paris.

Også en tidligere verdensmester i skikkelse af polske Michal Kwiatkowski er udtaget hos Ineos, der i forvejen bidrager med stjernen Geraint Thomas - den samlede treer i årets Tour de France og tidligere vinder af det franske løb.

Kwiatkowski leverede karrierens største bedrift ved at blive verdensmester i 2014.

Hollænderen Tom Dumoulin har været meldt tvivlsom til løbet på grund af sygdom, men han er listet op blandt de syv ryttere hos Jumbo-Visma, efter at han lørdag meldte afbud til et gadeløb i hjemlandet.

Dumoulin har 22 sejre på cv'et, og 17 af dem er kommet i hus på enkeltstarter. I 2017 vandt han VM i Norge. Ved OL sidste år blev det til en sølvmedalje i kampen mod uret.

Jumbo-Visma stiller også med Christophe Laporte, der var med til at hjælpe Jonas Vingegaard til den samlede triumf i Tour de France. Også Laporte vandt en etape i Touren.

Af store danske profiler i Danmark Rundt kan nævnes Magnus Cort (EF), Michael Mørkøv (Quick-Step), Alexander Kamp (Trek), Mads Würtz Schmidt (Israel) og Søren Kragh Andersen (DSM).

Det danske etapeløb afvikles fra tirsdag og indtil på lørdag, hvor der afsluttes i Vejle.