Cykling

Bernal hylder danske fans i nervepirrende comeback

Den tilbagevendte cykelstjerne Egan Bernal nød at være tilbage i et professionelt cykelfelt og er imponeret over de danske cykelfans.

Dér stod han. Tour de France-vinderen fra 2019, Egan Bernal. I Allerød af alle steder. Klar til starten på Danmark Rundt tirsdag formiddag efter otte måneders ufrivillig pause fra cykelsporten på grund af en skade, der truede hans førlighed.

- Det var rigtig fedt faktisk. Hvis jeg skal være ærlig, var jeg nervøs i begyndelsen, men det gik fint. Det var fantastisk at være tilbage sammen med holdet. Jeg forsøgte at hjælpe lidt. Det var en god dag for mig, siger Bernal til TV 2 SPORT.

Heldigvis var der mange fans til at bakke den nervøse colombianer og resten af det stærke Danmark Rundt-felt op før, under og efter 1. etape, som begyndte i Allerød og sluttede i Køge.

De fremmødte cykelglade fans var også noget, Egan Bernal lagde mærke til og satte pris på.

- Der var mange folk i begyndelsen og også her i målbyen. Jeg synes, at I har rigtig gode fans, så det var bare fantastisk at være her igen.

Bernal har set billeder af Vingegaard-hyldest

Den fornemme opbakning kom ikke som nogen overraskelse for INEOS-colombianeren, der godt var klar over, hvor meget cykelsport betyder for Danmark.

- Før jeg kom her, vidste jeg, at Danmark er et cykelsportsland. I har en god cykelkultur, og det smitter af på cykelsporten. De danske fans er noget særligt. I elsker virkelig cykling. Jeg har været i København, og det er en cykelby.

- Jeg så også, hvordan I tog imod Jonas Vingegaard efter Touren. Det var bare fantastisk. I har virkelig gode fans her, siger Bernal.

Den 25-årige tidligere Tour de France-vinder viste sig undervejs frem forrest i feltet, hvor han tog vind for sine INEOS-kaptajner.

Han endte som nummer 109 i løbet, han håber at gennemføre. Løbet slutter i Vejle på lørdag.