Cykling

Landstræner ærgrer sig over Vingegaards prioritering

Jonas Vingegaard er så småt begyndt at køre løb igen efter sin store Tour de France-triumf, men han stiller ikke til start ved VM i Australien.

En kuperet VM-rute med 3945 højdemeter og en længde på 267 udmarvende kilometer burde ligge godt til den nykårede Tour de France-vinder, Jonas Vingegaard.

Men den danske landstræner, Anders Lund, har til sin store ærgrelse ikke mulighed for at udtage Vingegaard til VM i Australien, da Vingegaards hold, Jumbo-Visma, har andre planer med danskeren.

- Jeg vil altid gerne have, at alle de professionelle står og rækker hånden i vejret og gerne vil køre på landsholdet, fortæller Anders Lund til TV 2 SPORT.

- Så jeg havde da også gerne set, at Vinggaard havde stået i den klump af ryttere, der gerne vil køre VM. Men jeg tager det til efterretning, og så kan jeg jo så se på truppen, at den bliver mere end slagkraftig alligevel. Så jeg sover fint om natten.

I stedet for VM har Jumbo-Visma prioriteret, at Jonas Vingegaard skal fokusere på årets sidste monument, Lombardiet Rundt.

- Jeg har haft en dialog med Jumbo-Visma før og efter Tour de France. Og efter Touren har de så meldt fast ud, at det ikke var med i planerne, at Vingegaard skal køre VM, siger Anders Lund.

Landstræneren fortæller også, at han kun har fået afbud fra Jonas Vingegaard, og at alle andre danske ryttere således har stået til rådighed.

Stærkt dansk sammenhold

Anders Lund ønsker ikke at røbe landsholdets konkrete målsætning til VM-løbet i Wollongong, da han for nuværende kun har udtaget de første fire ryttere til holdkortet.

De første fire udtagede danske VM-ryttere:

  • Mattias Skjelmose Jensen (Trek-Segafredo)
  • Jakob Fuglsang (Israel-Premier Tech)
  • Søren Kragh Andersen (Team DSM)
  • Magnus Cort Nielsen (EF Education-EasyPost)

Trods Vingegaards afbud tror landstræneren stadig på, at de danske ryttere kan køre med om de sjove placeringer.

- Jeg er en privilegeret landstræner, når vi kigger på vores nation og ryttere. Og det føler jeg mig stadigvæk.

- Vi har altid store ambitioner i de her cykelløb, fordi det er løb, der generelt passer danskerne godt. Og vi er tit i stand til at få noget til at blive til mere, når vi samarbejder godt.

- Det er kendetegnende for det danske landshold. Vi er gode til at køre holdets chance, selvom det er flere stjerner, der skal af sted, afslutter Anders Lund.

De sidste fire ryttere til den danske VM-trup bliver udtaget 29. august.

I 2019 blev Mads Pedersen den første dansker til at vinde elitens VM-linjeløb på herresiden.