Vuelta a España

Roglic forklarer sit tidstab

Første bjergafslutning i Vueltaen var ikke en god dag for Primoz Roglic, der tabte dyrebar tid til Remco Evenepoel.

Tvivlen var egentlig fejet af bordet, efter han vandt 4. etape.

Men på 6. etapes bjergafslutning var det tydeligt, at det, som Primoz Roglic og Jumbo-Visma-holdet har sagt, var sandt.

Den tredobbelte vinder af Vuelta a España er ikke på 100 procent. På den sidste stigning op til Pico Jano kunne sloveneren ikke følge belgiske Remco Evenepoel, der kom ind 1 minut og 22 sekunder før.

- Jeg havde ikke rigtigt benene til at køre med om sejren, så jeg måtte bare kæmpe hele vejen, siger Primoz Roglic ifølge Cyclingnews.

Den 32-årige Jumbo-Visma-kaptajn fik kæmpet fint til toppen og kom ind på en femteplads. Dermed var det kun Remco Evenepoel, Enric Mas og Juan Ayuso fra klassementet, der endte foran ham.

- De kørte stærkt, men det havde jeg ikke behov for at se bevis for, at de kunne, siger Primoz Roglic.

Må leve med ansvaret

Efter sin etapesejr på 4. etape lignede Primoz Roglic egentligt en mand, der var kommet sig over det styrt og de skader, som havde sendt ham ud af Tour de France.

Samtidig kommer han også som forsvarende vinder af de seneste tre udgaver af Vuelta a España, så da Remco Evenepoel satte sit angreb ind, kiggede alle de andre klassementsryttere på Primoz Roglic. Og han forstår godt, at de lod ham om føringsarbejdet.

- Den lå på mig, men omvendt så går jeg ud fra, at de jo også gerne vil vinde løbet eller i det mindste kæmpe for det.

- Der er stadig lang vej tilbage. I dag tabte vi en smule, men forhåbentlig vinder vi noget tilbage en anden dag, siger Primoz Roglic.

I den samlede stilling er han ét minut efter den nye mand i løbets førertrøje, Remco Evenepoel.

Dagens 7. etape lægger ikke op til et slag mellem de bedste i klassementet, men allerede lørdag kan der igen være tid at køre om, når etapen igen slutter på toppen af en stigning.

Du kan se dagens etape i Vuelta a España på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 14:50.