Vuelta a España

Evenepoel vil kopiere Vingegaards taktik

Remco Evenepoel vil lade sig inspirere af Jonas Vingegaard, når han skal forsvare sin røde førertrøje i Vuelta a España.

Han er vant til at være i offensiven, og det er han god til. Nu skal han bevise sine evner i defensiven, Remco Evenepoel.

For første gang i karrieren fører det belgiske cykelfænomen en Grand Tour, efter han torsdag erobrede førertrøjen i Vuelta a España. Den trøje skal han i weekenden forsøge at forsvare, hvor der venter to store bjergetaper.

Jeg tror, jeg skal gøre, som Jonas gjorde

Remco Evenepoel

Her vil han lade sig inspirere af danske Jonas Vingegaard, der tidligere på sommeren vandt Tour de France.

- Hvis der opstår en mulighed for at tage tid, vil jeg helt sikkert ikke tøve. Jeg er ikke nødt til at angribe, og det handler mest af alt om at forsvare trøjen, men jeg tror, jeg skal gøre, som Jonas gjorde i Tour de France, hvor han angreb, hvis han følte sig bedre end de andre, siger Evenepoel til TV 2 SPORT.

Iført den gule trøje formåede Jonas Vingegaard i juli at få skovlen under rivalen Tadej Pogacar på 19. etape til Hautacam, hvor han, selvom han allerede førte løbet komfortabelt, øgede sit forspring.

"Der kommer helt sikkert til at ske noget"

Remco Evenepoel er endnu ikke et sted, hvor han fører Vuelta a España komfortabelt. Han har efter de syv første etaper et forspring på kun 28 sekunder ned til Movistar-stjernen Enric Mas, der betragtes som den bedst placerede rival i forhold til kampen om den samlede sejr.

Lørdag venter en kuperet etape på 153 kilometer, der slutter på toppen af kategori 1-stigningen Colláu Fancuaya.

- Vi får at se, hvordan benene er i morgen. Jeg håber bare, jeg kan være der igen på den sidste stigning. Den er ikke nem, så der kommer helt sikkert til at ske noget. Det passer mig normalt godt, men jeg skal holde benene på jorden og forsøge at komme ud af weekenden med førertrøjen. Det vil være perfekt, siger Remco Evenepoel.

Den 22-årige belgier er i mange år blevet betragtet som et af de største talenter i cykelsportens historie. I år har han blandt andet vist sit enorme potentiale ved at vinde de to store endagsløb Liége-Bastogne-Liége og Clasica San Sebastian.

Nu må tiden så vise, om han også har niveauet til at vinde en Grand Tour.