Cykling

Stjerne vraget til VM på hjemmebane: - Jeg er knust

Australske Caleb Ewan er mildest talt skuffet over, at han ikke får lov til at køre VM på hjemmebane.

Længe har han gået og glædet sig til dette års VM, Caleb Ewan.

Forståeligt. Det er ikke hvert år, at man som professionel cykelrytter får muligheden for at kæmpe om regnbuetrøjen på vejene omkring sit barndomshjem.

Problemet er bare, at den australske stjernesprinter ikke skal køre VM i år. Det står klart, efter Australiens landstræner, Rory Sutherland, har vraget Caleb Ewan til verdensmesterskabet.

- For at være ærlig har jeg ikke meget mere at sige, end at jeg er knust over, at jeg ikke kommer til at repræsentere mit land, og at jeg mener, jeg har fortjent at være med, skriver Caleb Ewan i et opslag på Instagram.

Australieren viste så sent som torsdag eftermiddag, at formen er, hvor den skal være, da han vandt 1. etape i Deutschland Tour.

- Det her føles virkelig godt. Specielt efter jeg fik de dårlige nyheder om, at jeg ikke skal med til VM på hjemmebane i år, skriver australieren i selvsamme opslag.

VM skal i år køres i og omkring den australske by Wollongong, der ikke er langt fra Sydney, hvor Caleb Ewan er vokset op.

Ruten er dog ganske kuperet med mere end 4000 højdemeter, og selvom Lotto-Soudal-rytteren har vist, at han godt kan sidde med på mindre stigninger, har Sutherland altså vurderet, at holdet er bedre stillet uden Caleb Ewan.

Mens 28-årige Ewan må se til fra sofaen, kan blandt andre Michael Matthews glæde sig til VM i Australien. BikeExchange-rytteren må betragtes som et godt bud på en australsk kaptajn.

Matthews kørte senest et flot Tour de France, hvor han vandt en etape og kørte sig til to andenpladser.