Mads Pedersen talte med alvorsord aftenen inden stor sejr

Holdet får stor ros af den danske kaptajn. Torsdag var ordene fra danskeren mere alvorlige.

Tre gange er han blevet nummer to i årets Vuelta a España, men på fredagens 13. etape lykkedes det.

Mads Pedersen tog det sidste skridt op på podiet efter en suveræn spurt, men det var formentlig ikke tilfældigt, at det blev lige i dag.

Torsdag havde den tidligere verdensmester nemlig talt med alvorsord til sine holdkammerater.

- Jeg tror, vi fik slået lidt i bordet i går og sagt: ”Drenge, det her er en af de sidste chancer”.

- Hvis jeg skal vinde, skal hele holdet være der og præstere 100 procent. Alle steppede virkelig op og leverede 100 procent, og så kan vi se, at det betaler sig, fortæller Mads Pedersen.

Holdkammeraterne var med til at holde udbruddet inden for rækkevidde, og til sidst fik danskeren hjælp af særligt Antonio Tiberi og Alex Kirsch, da han skulle placeres til spurten.

Derfra gjorde han det færdigt i overlegen stil.

Presset var stort

Mads Pedersen kom til Vueltaen med målet om at jagte etapesejre, men efter flere andenpladser var mulighederne ved at løbe ud.

Uge to og tre i den spanske Grand Tour er således spækket med bjerge, og derfor var det ekstra rart at kunne sætte flueben ved det store mål fredag.

- Der bliver færre og færre chancer. Det var lidt ligesom i Tour de France, hvor alle de oplagte chancer nåede at forsvinde, og til sidst var der kun en lille håndfuld tilbage. Det var lidt det samme her, så det var rart at levere nu, siger den 26-årige dansker.

I Tour de France vandt Mads Pedersen også 13. etape.

Dengang slog han Fred Wright og Hugo Houle, der var de eneste tilbageværende, efter Trek-Segafredo-rytteren havde splittet et udbrud i atomer forinden.

Danskeren animerede løbet helt fra starten, og det gav pote. Video: Magnus Stig Christensen