Vuelta a España

- Det har været det bedste år nogensinde, siger Mads P.

Den danske vinder af 13. etape i årets Vuelta a España er ikke i tvivl, når snakken falder på 2022-sæsonen.

Ovenstående billede er meget sigende. Mads Pedersen har gang i en sæson, hvor han vinder og vinder.

Lige nu er tælleren på syv sejre i 2022 - heraf to Grand Tour-etaper. Én i Tour de France og én i det igangværende Vuelta a España.

Derfor tøver Mads P. heller ikke med at kalde sæsonen for den bedste i karrieren. Heller ikke, selvom han blev verdensmester i 2019.

- Det har været det bedste år nogensinde. Det har været godt lige fra starten af. Gode resultater lige fra kilometer 0 indtil nu. Jeg synes godt, jeg kan kalde det for et godkendt år.

Det er store ord fra en, som HAR været verdensmester?

- 2019 var jo lidt sløjt ind til de sidste 8 dage, men så tog det hele fart. Hvis man tager hele året, har det her helt klart været det bedste år i hele min karriere, siger den 26-årige dansker.

Mads Pedersens pro-sejre i 2022

  • 1. etape af Etoile de Besseges – Tour du Gard
  • 3. etape af Paris – Nice
  • 1. etape af Circuit Cycliste Sarthe – Pays de la Loire
  • 3. etape af Circuit Cycliste Sarthe – Pays de la Loire
  • 1. etape af Baloise Belgium Tour
  • 13. etape af Tour de France
  • 13. etape af Vuelta a España
  • 16. etape af Vuelta a España
  • 19. etape af Vuelta a España

I alt har Mads Pedersen 27 professionelle sejre på sin palmarés.

Er Mads P. en langsom starter?

Hvis man lader blikket vandre ned over Mads Pedersens sejre, springer særligt én ting i øjnene.

Blot 3 af de 18 sejre han havde inden 2022-sæsonen er vundet i maj eller tidligere. I år er over halvdelen af de syv 2022-sejre vundet i årets fire første måneder.

Og dét gør den tidligere verdensmester stolt...

- ... for jeg har altid fået røg for, at jeg har været en langsom starter. Nu har jeg leveret fra starten af, og synes jeg har gjort det hele sæsonen. Selvfølgelig har der været nogle mål, som ikke er blevet opnået. I Paris-Roubaix gik det galt, og jeg har heller ikke vundet en klassiker.

- Men så er der så mange andre parametre, som har spillet ind - og så mange andre resultater, som er kommet i stedet for. Så jeg synes godt, man kan sige, at jeg har ligget stabilt højt hele sæsonen, siger Trek-Segafredo-danskeren.

En voksen mand

Hvad er så egentlig grunden til, at det hele pludselig spiller, inden solen står højt på himlen, og folk valfarter til stranden for at slikke sol?

- Jeg er blevet ældre og har taget det hele mere seriøst, og jeg har ikke overladt noget til tilfældighederne. Selvfølgelig er der nogle ting, som jeg ikke kan gøre noget ved, når vi kører cykelløb, men alt hvad jeg har kunnet gøre rigtigt, synes jeg, at jeg har gjort rigtigt, siger Mads P.

Danskeren var helt suveræn på Vueltaens 13. etape. Video: TV 2 SPORT

Danskeren påpeger også, at han har skiftet træner halvvejs i sidste sæson, og det friske pust kan have spillet ind. Han sender dog samtidig en tak til sin tidligere træner André Steensen, der var med ham, da han vandt VM i 2019.

Du kan se, om den flotte sæson fortsætter, når Mads Pedersen og resten af Vuelta-feltet kører 16. etape tirsdag. Det er på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 14.50.

Danskeren er vurderet som storfavorit på etapen, når man kigger hos bookmakerne.