- Holdet tog en forkert beslutning, siger dansker

Julius Johansen måtte ikke lade Rigoberto Uran slippe afsted i udbrud. Men holdet måtte prioritere om ude på etapen.

Du kan se Vuelta a Espana på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

En af Julius Johansens fornemmeste opgaver på 17. etape var ganske klar. Der var tre ryttere, der skulle dækkes af og ikke måtte komme i udbrud.

Én af dem var Rigoberto Uran. Der skete dog det, at colombianeren slap afsted, og han endte endda med at vinde etapen. Dermed stormer han ind på niendepladsen i klassementet.

Det ærgrer Julius Johansen, da kaptajnen for Intermarche-Wanty-Gobert, Louis Meintjes, igen er ude af den top-10, der er holdets store mål.

- Der var en masse, masse udbrud fra start, og det var umuligt at dække det hele. Egentlig synes jeg, at holdet tog en forkert beslutning omkring, at vi ikke skulle føre. Det er dumt at smide en top-10 væk på denne måde, siger Julius Johansen til TV 2 SPORT inden etapen.

- Men vi mistede Rein Taaramäe på første stigning, så vi kun er tre ryttere tilbage. Derfor valgte holdet at sige, at vi skulle prioritere vores kræfter. Jeg står ikke med det samme smil, som jeg gjorde inden etapen. Vi skal ud og kæmpe, og jeg ser det stadig som realistisk at komme i top-10. Så vi må se, hvad der sker de næste par dage.

Rigoberto Uran vandt fra udbruddet på 17. etape, hvor Remco Evenepoel forsvarede sin førertrøje. Video: Anders Masannek Jørgensen

Var nødt til at lave en prioritering

Da Rigoberto Uran tog etapesejren og kom i mål med et stort forspring, er han nu 2 minutter og 57 sekunder foran Meintjes i klassementet.

- Uran var den bedste bjergrytter derude, men vi var nødt til at lave en prioritering. Så håber vi, at vi har gode ben i morgen og kan tage tiden tilbage, siger Johansen efter etapen.

- At vi også mister Taaramäe, gør det til en endnu mere træls dag, men vi må bare kæmpe videre.

Julius Johansen fortalte allerede inden etapen, at Rein Taaramäe ikke var på toppen, og den estiske rytter måtte give fortabt på den første bakke.

Meintjes har nu 50 sekunder op til Jay Hindley, der er på tiendepladsen i klassementet.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Quick-Step - Alpha Vinyl Team80:26:59
2Movistar Team+2:02
3UAE Team Emirates+4:57
Se hele klassementet