Vuelta a España

Mads P. griner af udfordring: - Han kan bare prøve

Fred Wright vil samle så mange point sammen til pointtrøjen, som han kan. Men han når ikke Mads Pedersen, understreger danskeren selv.

Du kan se Vuelta a Espana på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Der er 200 point at køre om. Og han fører med 200 point.

Mads Pedersen mangler kun ét enkelt point i kampen om den grønne trøje, før han også matematisk kan kalde sig vinder af den. Fred Wright udskød fejringen onsdag, da han hentede maksimumpoint på den indlagte spurt undervejs på 17. etape.

Selvfølgelig kører han efter at få så mange point som overhovedet muligt

Mads Pedersen om Fred Wright

Mads Pedersen fortæller, at briten fra Bahrain Victorius bare kan prøve at udfordre ham.

Fred Wright tog 20 point i udbruddet, og hvis han rydder bulen, og du ikke tager et eneste mere, kan han faktisk nå dig.

- Ja, han må gerne prøve. Det når han ikke. Det bliver sgu svært for ham, så skal han finde nogle rigtig gode bjergben, og det lignede ikke, han havde dem i dag, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT efter etapen med et stort smil.

- Han må godt give den et ihærdigt forsøg, men jeg har også stadig et par etaper i hovedet, og så må vi se på lørdag, om det er værd at gå i udbrud for at sætte en stor, fed streg under de sidste point.

Scenariet er, at Fred Wright skal vinde alle de tilbageværende pointspurter og alle de tilbageværende etaper for som minimum at komme á point med Mads P.

Alt kan ske

Trek-Segafredo-danskeren fortæller, at han inden etapen talte med Fred Wright om netop denne situation. Og Mads Pedersen forstår fuldt ud, at Wright går efter point.

- Jeg snakkede med Fred om det inden etapen i den neutrale zone. Selvfølgelig kører han efter at få så mange point som overhovedet muligt, selvom han godt ved, at han ikke kan nå mig.

- For alt kan ske, og det er bedre for ham, jo flere point, han får, siger Mads Pedersen.

Mads Pedersen lurer på muligheden for at køre med om sejren på 19. etape, men den sidste etape i Madrid også er et stort mål.

Top 3 i pointkonkurrencen

Top 3 i pointkonkurrencen
RankRytterHoldpoints
1Trek - Segafredo409
2Bahrain Victorious186
3Movistar Team138
Se hele klassementet