- Roglics verden er kollapset lige nu

Det er både et sportsligt og mentalt slag for Primoz Roglic, at han måtte udgå af Vueltaen.

Primoz Roglic stillede ikke til start på onsdagens etape i Vuelta a Espana.

Det slovenske stjerne styrtede nemlig få meter fra målstregen på tirsdagens 16. etape, og smerterne var så store, at Jumbo-Visma-kaptajnen måtte trække sig fra den spanske Grand Tour.

Og det var en hård pille at sluge for Roglic, fortæller holdets sportsdirektør Addy Engels.

- Primoz var i store smerter i går. Det er også årsagen til, at han ikke stillede til start på dagens etape. Han blev scannet på hospitalet inden etapen, og der var ingen brud, men han havde så mange sår og hudafskrabninger, som, kombineret med smerterne, gjorde det umuligt at cykle.

- Det er hårdt for både ham og holdet. Det er både et sportsligt og mentalt slag. Hans verden er kollapset lige nu, men han er en fighter, og jeg er sikker på, han kommer tilbage, siger han til holdets hjemmeside.

Allerede tirsdag aften oplyste holdet, at den slovenske stjerne var hårdt medtaget efter et styrt med få meter til mål på 16. etape. Her var han i fare for at udgå.

Roglic angreb med få kilometer til mål, og han skabte hul til alle sine konkurrenter, som han var i færd med at tage tid på.

"Han er simpelthen så uheldig"

De sidste tre års vinder af den spanske Grand Tour lå nummer to i Vueltaen, inden han udgik. Det gør det blot ekstra uheldigt, at han har set stærkere og stærkere ud, som løbet er skredet frem.

Han var derfor at regne som den største udfordrer til Evenepoel, der nu skal se sig over skulderen efter Enric Mas.

- Det er jo så ærgerligt, som det kan være. Han er simpelthen så uheldig, at han slår sig så meget, at han ikke stille op i dag.

- Han var bestemt med i klassementskampen. I går lavede han et fantastisk angreb for at vinde 15 sekunder, og så går det galt et sted, hvor det normalt aldrig går galt. Det er synd, lød det inden etapen fra TV 2 SPORTs cykelsportsekspert Rolf Sørensen.

Roglic var godt halvandet minut efter Remco Evenepoel i klassementet, da han udgik.