Vuelta a España

Evenepoel i stor dominans på dramatisk etape

Quick-Steps Remco Evenepoel vandt Vueltaens 18. etape efter en stærk præstation.

Remco Evenepoel holdt stand på endnu en bjergetape i Vuelta a Espana.

Den 22-årige belgier var offer for en masse angreb fra spanieren Enric Mas, der er nummer to i klassementet. Movistar-kaptajnen gjorde alt, hvad han kunne, men han formåede ikke at distancere løbets førerende rytter trods flere angreb.

Evenepoel forsøgte endda selv med et par angreb, men Mas og de andre klassementsryttere kæmpede sig tilbage. På de sidste meter var Evenepoel og Mas side om side, og med få hundrede meter til mål indhentede de hollandske Robert Gesink, der havde været i udbrud hele dagen.

Top 3 på 18. etape

Top 3 på 18. etape
RankLandRytterHoldTids
1BELRemco EvenepoelQuick-Step - Alpha Vinyl Team4:45:17
2ESPEnric MasMovistar Team+2
3NEDRobert GesinkJumbo - Visma+2
Se hele etaperesultatet

Evenepoel satte først Mas få meter før stregen, men endte alligevel med at øge sin føring med et par sekunder - og dermed bliver han meget svær at slå med blot en enkelt reel bjergetape tilbage af Vuelta a Espana.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Quick-Step - Alpha Vinyl Team80:26:59
2Movistar Team+2:02
3UAE Team Emirates+4:57
Se hele klassementet

Efter etapen var belgieren selvsagt en glad mand:

- Jeg sagde til mig selv til sidst: "Nu går du efter etapesejren", for at vinde på toppen af en stigning i den røde trøje er fantastisk.

- Det var den mest perfekte dag nogensinde. Det er stadig ikke afgjort. Der er stadig en hård etape endnu, og de vil helt sikkert angribe mig.

En dramatisk etape

Etapen var undervejs en dramatisk affære.

Tidligt på 18. etape var feltet udsat for et styrt, hvor blandt andet åbenbaringen Jay Vine måtte udgå med store smerter. Dermed får han ikke den bjergtrøje, han ellers kørte rundt i.

Også Mads Pedersen var i asfalten på etapen, men den danske Trek-stjerne var hurtigt tilbage på cyklen igen.

Dermed kunne han senere på dagen konstatere, at han rent matematisk nu er sikret den grønne pointtrøje. Den danske stjerne har nemlig så mange point, at han ikke længere kan blive indhentet.

Såfremt han gennemfører løbet, bliver han den første dansker i historien til at vinde en pointkonkurrence i en Grand Tour.

Efter dagens slag resterer endnu tre Vuelta-etaper. De næste to er kategoriseret som henholdsvis kuperet og bjergetape, hvor klassementsrytterne skal duellere igen, inden det slutter med en dag for sprinterne på 21. etape i Madrid.