Vuelta a España

- Jeg har ikke en skramme, siger Mads P. efter ”styrt”

Mads Pedersen priser sig lykkelig for, at han ikke røg ned, da et stort styrt ramte feltet i starten af 18. etape.

Du kan se Vuelta a Espana på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Et styrt i høj fart ramte en stor del af Vuelta a España-feltet, inden 18. etape for alvor for gået i gang.

Indehaveren af løbets bjergtrøje, Jay Vine, blev hårdest ramt. Han måtte udgå og forlade løbet i en ambulance. Ineos’ Carlos Rodriguez, der er nummer fire i klassementet inden etapen, kunne fortsætte, men var også slemt tilredt.

Så slemt gik det dog ikke for Mads Pedersen, selvom han også var indblandt.

- Jeg nåede ikke helt at styrte, så jeg har ikke en skramme. Jeg var involveret i det, men jeg kørte op ad barrieren og sad nærmest på den. Der var mange, der kom slemt til skade, men jeg slap uden om. Så for mig var det ret heldigt, siger Mads Pedersen efter etapen til TV 2 SPORT.

- Det viser bare, at Vueltaen er ikke slut, før vi har passeret målstregen i Madrid.

Kunne ikke have slappet mere af

Mads Pedersen forklarer, at styrtet skete i høj fart, og at det derfor er lidt svært at beskrive, hvad der helt præcist skete.

Men han kan dog fortælle, at det var en kædereaktion.

- Der kom et slag i feltet, og så vælger folk at lade være med at bruge bremserne, og så bliver man klemt mod barrieren, og det skaber en kædereaktion. Og på et tidspunkt er der en rytter, der ikke er hurtig nok. Jeg ved ikke, hvem der styrter først, men det hele blev klemt sammen, siger Mads Pedersen.

Mads Pedersen fik sparet sig på resten af etapen, hvor han kom næstsidst i mål, 35 minutter og 48 sekunder efter Remco Evenepoel, der vandt etapen.

- Jeg tror, at jeg tabte tyve minutter på den sidste stigning, så jeg kunne ikke have slappet mere af, siger Mads Pedersen.

På 18. etape sikrede Mads P. sig samtidig pointtrøjen matematisk. Han skal bare i mål i Madrid, og så bliver han historisk, da han vil være den første dansker i en Grand Tour til at vinde pointtrøjen.

Top 3 i pointkonkurrencen

Top 3 i pointkonkurrencen
RankRytterHoldpoints
1Trek - Segafredo409
2Bahrain Victorious186
3Movistar Team138
Se hele klassementet