Vuelta a España

Mads P. drillede holdkammerat: - Han er lidt flabet

Den danske holdkaptajn kunne slappe af på onsdagens 17. etape af Vuelta a España.

Mads Pedersen er en kæmpe karakter i cykelsporten.

Den danske stjerne er ikke bleg for at være hudløs ærlig eller lave sjov. Det sidste fik Antonio Tiberi onsdag at føle under 17. etape af årets Vuelta a España.

Normalt er det holdkammeraterne, der henter dunke til den danske kaptajn, men på 17. etape var Pedersen alligevel nede ved holdbilen, hvorfor han tog væske med til resten af Trek Segafredo-holdet.

En smilende Mads Pedersen, der havde proppet cykeltrøjen med røde dunke, delte resolut ud til holdkammeraterne, inden turen kom til 21-årige Tiberi. Hver gang den unge italiener rakte ud efter dunken, tog danskeren den længere væk. Sådan fortsatte legen, indtil en kæk Pedersen i sidste ende gav dunken fra sig.

- Han er lidt flabet, så det er okay, at han må kæmpe lidt for det engang i mellem, sagde en grinende Mads Pedersen til TV 2 SPORT efter onsdagens etape.

Et kort afbræk fra et intenst etapeløb

Det har indtil videre været en fremragende Vuelta for Mads Pedersen, der både er dobbelt etapevinder og sikker indehaver af den grønne pointtrøje.

Rollen som kaptajn kan være hård, så Pedersen tog sig onsdag et fortjent afbræk.

- På en dag som i dag må man gerne hygge sig lidt og slappe af, hvor man kan – især oppe i hovedet.

I konkurrencen om den grønne pointtrøje har Mads Pedersen 349 points, og den nærmeste konkurrent er Fred Wright med 149 points.

Der er 200 points at køre om på de sidste fem etaper, så rent matematisk har den danske kaptajn en fremragende mulighed for at sikre trøjen torsdag.

Torsdagens 18. etape kan ses på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT fra 14:30.