Vuelta a España

Førertrøje kørte 50 kilometer før stor etape - ikke dumt ifølge ekspert

Annemiek van Vleuten fører lige nu kvindernes Vuelta – men hun er også i gang med at forberede sig til VM i Australien.

Se 4. etape af kvindernes Vuelta lørdag klokken 18.20 på TV 2 SPORT

Under årets Challenge by La Vuelta har TV-seere verden over igen set Annemiek van Vleutens verdensklasse på de to hjul.

Hun er lige nu i løbets røde førertrøje, blandt andet efter hun torsdag kørte flere minutter fra de øvrige favoritter.

Alligevel havde hun stort overskud inden 3. etape fredag – og hvorfor så ikke udnytte dagen til også at se lidt frem mod VM i Australien, der begynder om godt en uge.

- I morgen (fredag, red.) kører jeg en let 50 kilometers tur for at komme ind i Australiens tidszone. Jeg kører klokken 08.30 fra Shell La Veguilla – Area de Reocin Cantabria, skrev Annemiek van Vleuten torsdag på Twitter og tilføjede:

- I er velkomne til at køre med, så længe I kan følge med i mit hjul! (Jeg kommer ikke til at køre super fuld gas som i dag).

Tidligere i dag (fredag) har hendes hold Movistar smidt en video op af hollænderen, der tager af sted på den lovede træningstur.

Ekspert: - Det er ikke en dum idé

Til trods for de 50 kilometer i benene allerede inden dagens etape, fulgte hun godt med og kom i mål med de andre favoritter.

Selvom det måske kan lyde for vildt nogle, er der ifølge TV 2 SPORTs cykelsportsekspert Christina Siggaard en helt simpel forklaring på træningsturen: Annemiek van Vleuten vægter VM højere end Challenge by La Vuelta.

Hvis det skal blive til hollandsk succes ved VM, gør Annemiek van Vleuten klogt i at vænne kroppen til at præstere om morgenen dansk tid, da verdensmesterskabet bliver kørt i Australien.

- Det er ikke en dum idé det her, hun har gang i. Men det virker lidt… puh, siger Christina Siggaard.

- Hun har bedre af at holde sin krop i gang fremfor at skulle ligge på et hotelværelse og måske lige rulle en halv time på ruller og så ind igen og spise og gøre klar.

Inden VM i Australien, der begynder i næste weekend, skal vi lige have gjort Challenge by La Vuelta færdig.

Her indtager Annemiek van Vleuten førstepladsen efter de tre første etaper og har 1 minut og 55 sekunder ned til Elisa Longo Borghini på andenpladsen.

Annemiek van Vleuten vandt VM i landevejscykling i 2019, mens hun to gange er blevet verdensmester i enkeltstart.