Mads Pedersen vinder igen igen – sikrer hattrick i Vueltaen

Danske Mads Pedersen vandt 19. etape i Vuelta a España. Det er hans tredje etapesejr i Grand Touren.

Alle gode gange tre. Et magisk tal i eventyr.

Og vi tager nok heller ikke munden for fuld, hvis vi sammenligner Mads Pedersens debut i Vuelta a España med et eventyr.

Fredag tog han nemlig sin tredje etapesejr i løbet, da han på 19. etape var første mand over stregen. Fred Wright gav ellers danskeren kamp til stregen, men Mads Pedersen viste sig alligevel stærkest til sidst.

Top 3 på 19. etape

Top 3 på 19. etape
RankLandRytterHoldTids
1DENMads PedersenTrek - Segafredo3:19:11
2GBRFred WrightBahrain Victorious+0
3BELGianni VermeerschAlpecin - Deceuninck+0
Se hele etaperesultatet

- Holdet gjorde det så godt. Alle var så dedikerede og arbejdede virkeligt hårdt, siger Mads Pedersen i det engelske vinderinterview.

- Det er helt sikkert en sejr for dem. Uden dem kunne jeg ikke have spurtet her til sidst, så wow.

Derudover er danskeren allerede nu sikker på at vinde pointtrøjen, så længe han gennemfører løbets to sidste etaper.

Levede op til favoritværdigheden (Ritzau)

Mads Pedersen (Trek-Segafredo) har lavet hattrick i Vuelta a España.

Fredag kørte danskeren iklædt den grønne pointtrøje først over målstregen på 19. etape efter et tæt spurtopgør med Fred Wright fra Bahrain-holdet.

Det er danskerens tredje etapesejr i den spanske rundtur i år. Han vandt også 13. og 16. etape, og han har allerede sikret, at kun uheld kan fravriste ham pointtrøjen.

På forhånd lignede den danske spurtkanon også et godt bud på en etapevinder.

Med 138,3 kilometer var etapen blandt de kortere i årets Vuelta, men med den samme kategori 2-stigning to gange undervejs, var der samtidig lagt op til et højt tempo, som potentielt kunne lave ravage i feltet.

Det skete dog ikke for alvor, for da den sidste bjergtop blev passeret med 42 kilometer til start- og målbyen i Talavera de la Reina vest for Madrid, var de fleste store navne med i det store, samlede felt. Mads Pedersen lignede dog stadig det bedste bud på en vinder.

Danskeren viste da også overskud, da han med omkring 20 kilometer til mål brugte kræfter på at hente vand til sine holdkammerater.

Se episoden, der kortvarigt fik Rolf Sørensen op i det røde felt. Video: Jonas Krügermejer Nygaard

Da etapen til sidst skulle afgøres i en spurt, åbnede Mads Pedersen langt udefra, og det var tilsyneladende perfekt timing for danskeren, der tordnede over målstregen til karrierens 27. professionelle sejr.

I det samlede klassement blev førende Remco Evenepoel (Quick-Step) ikke udfordret. Han har således fortsat en komfortabel margin på 2 minutter og 7 sekunder ned til Enric Mas fra Movistar på pladsen og yderligere 3 minutter ned til UAE-rytteren Juan Ayuso på tredjepladsen.

Spændingen om førertrøjen har været yderst begrænset, siden Primoz Roglic (Jumbo-Visma) måtte trække sig efter 16. etape. Sloveneren var medtaget efter et styrt og kunne ikke fortsætte i etapeløbet, hvor han lå nummer to i klassementet.

Lørdag venter der et stort bjergslag, før søndagens paradeetape til Madrid.