Vuelta a España

Dansker overvejer at blive sidst – hvis der var en præmie

Julius Johansen ligger i bunden af klassementet i det store spanske etapeløb. Og tanken har strejfet ham, om han skulle blive sidst.

Du kan se Vuelta a España på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

4 timer, 41 minutter og 54 sekunder.

Sådan langt er Julius Johansen fra Intermarché-Wanty-Gobert efter Remco Evenepoel i klassementet i Vuelta a España. Danskeren har været i hjælperytterens rolle i sin Grand Tour-debut, og det kan ses på den tid, han har brugt på at gennemføre de 19. etape indtil videre.

Faktisk er han inden løbets næstsidste etape nummer 128 ud af 134 og er ”kun” 18 minutter bedre end Davide Cimolai, der er sidst.

Julius Johansen fortæller, at han har overvejet at gå efter sidstepladsen, men at det kræver en form for gevinst eller gulerod, som der var under Tour de France, hvor sidstepladsen fik et rejsegavekort.

- Jeg tabte en masse tid den første uge på sprinteretaperne, hvor jeg skulle sidde sammen med Gerben Thijssen, hvor vi kom ind som de tre sidste på en del etaper. Men jeg havde lige en periode, hvor jeg tænkte, at der var en præmie i Touren til ham, der var allersidst i klassementet. Skulle man lige gå efter den? sagde Julius Johansen til TV 2 SPORT inden 19. etape.

- Hvis det skulle være, så kunne man lige tabe lidt tid. Men ja, jeg ved godt, der ikke er (en præmie, red.) – og lige nu koncentrerer jeg mig bare om at komme sikkert inden for tidsgrænsen hver dag og gøre mit arbejde i feltet, og så er det sådan, det er, at jeg ligger dernede og roder.

Kunne godt bruge en rejse

Det er rigtigt. Der var vist et meget stort rejsegavekort?

- Ja. Det kunne jeg godt bruge. Jeg tror ikke, at Caleb Ewan (der blev sidst i Touren, red.) behøver det så meget. Der tænker jeg mere, at jeg har bedre af det – jeg tjener ikke så meget, så giv det til mig. Men det er ikke noget, jeg regner med, og heller ikke noget jeg vil gå efter. Lige nu koncentrerer jeg mig om at kigge på, hvad vi kan gøre af forskel forrest i løbet. Vi drømmer stadig om den top ti.

Derfor er scenariet heller ikke noget, som rytterne i bunden af klassementet taler om. Julius Johansen fortæller dog, at han heller ikke ville være så stolt af det, hvis han blev sidst i sin Grand Tour-debut.

Det kan være, jeg lige skal foreslå Vueltaen, at der skal være en lille gulerod?

- Ja, det ville være fint. Hvis jeg ved det, så kan det godt være, at jeg går benhårdt efter det. Men indtil da tror jeg bare, at jeg holder mig sikkert, understreger danskeren.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Quick-Step - Alpha Vinyl Team80:26:59
2Movistar Team+2:02
3UAE Team Emirates+4:57
Se hele klassementet