Vuelta a España

Nu melder Roglic ud efter Vuelta-exit – og han raser

Primoz Roglic mener bestemt ikke, at det var hans skyld, at han styrtede og senere måtte udgå af Vuelta a España.

Du kan se Vuelta a España på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

- Det var ikke okay.

Sådan indleder Primoz Roglic i en udtalelse på Jumbo-Vismas hjemmeside. Her kommer den slovenske stjerne med de første ord og udtalelser, efter han måtte udgå af Vuelta a España efter et styrt på 16. etape.

Og det er tydeligt, at Roglic har noget på hjerte og har flere ting, han gerne vil ud med. Han mener nemlig ikke, at styrtet var hans skyld, og at alt for få har fokuseret på, hvad der egentlig forårsagede styrtet.

- Dette burde ikke være sket. Folk er hurtigt videre, som om intet er sket. Det gælder ikke for mig. Dette er ikke måden, sporten skal fortsætte på, og det vil jeg gerne gøre klart, siger Roglic til holdets hjemmeside.

- Jeg kan gå en lille smule, og det er jeg tilfreds med i øjeblikket. Efter styrtet tog det noget tid for mig at få afklaret det hele. Jeg spurgte mig selv om, hvordan sådan noget kan ske?

- Min konklusion er, at måden, styrtet skete på, er uacceptabelt. Det er ikke alle, der har set det korrekt. Det var ikke en dårlig vej eller manglende sikkerhed, der var skyld i styrtet. Det skyldes en rytters opførsel.

Jeg mener helt ærligt ikke, at jeg har gjort noget galt

Fred Wright

Roglic siger videre, at han ikke har øjnene i nakken. Hvis han havde det, var han kørt bredt i stedet for ind på hjul af de andre.

- Wright (Fred Wright, red.) kom bagfra og kørte styret ud af mine hænder, inden jeg kunne nå at reagere, forklarer Roglic.

Wright afviser anklagerne

Udtalelsen fra Jumbo-Visma blev udsendt, mens 19. etape af Vuelta a España var i gang. Og Roglic giver altså Bahrain Victorius’ Fred Wright skyld for styrtet.

Wright, der kørte sig til en andenplads på etapen fredag - kun overgået af Mads Pedersen - ville ikke kommentere på sagen efter etapen.

Lyn-analyse

Jeg har set styrtet rigtig mange gange, og jeg kan simpelthen ikke se, at Fred Wright gør noget forkert. De kæmper om de samme pladser. Det er et uheld i løbet.

Han mistimede det. Det er bare, hvad der sker, når du kører cykelløb

Emil Vinjebo, cykelekspert TV 2 SPORT

Fred Wright udsendte dog et statement på Twitter fredag aften.

- Det var virkeligt hårdt at læse, og jeg er ret skuffet. Jeg synes, at det er unfair. Holdet og jeg har set på Tv-billederne igen i aften (fredag aften, red.), og jeg mener helt ærligt ikke, at jeg har gjort noget galt. Det var et uheld i løbet, skriver Wright.

- Primoz er en fantastisk cykelrytter, og han kæmpede om at have den røde førertrøje i Madrid. Det er et stort tab for løbet, at han er udgået, og jeg forstår hans skuffelse. Jeg er sikker på, at han kommer stærkt tilbage. Han var imponerende for tre dage siden, og jeg er trist på hans vegne.

TV 2 SPORTs cykelekspert Emil Vinjebo mener ikke, at Roglic kan give skylden fra sig.

- Fred Wright søgte ud for at spurte med, mens Roglic kørte ind bag de andre. De kørte mod hinanden, og han mistimede det. Det er bare, hvad der sker, når du kører cykelløb, og du er på grænsen. Jeg synes ikke, at du kan give Fred Wright skylden for det, siger Vinjebo.

Primoz Roglic har vundet Vuelta a España de seneste tre år.