Yngste på podiet i 118 år – teenager forbløffer ekspert

Juan Ayuso er den yngste rytter i 118 år til at slutte på podiet i en Grand Tour. Efter Vueltaens 20. etape hyldes han af TV 2 SPORTs eksperter.

Han bliver 20 år om seks dage.

Alligevel har spanske Juan Ayuso kørt med en stor modenhed i dette års Vuelta a España, hvor hans resultater sikrer ham en tredjeplads.

Ifølge Cafe Roubaix, der deler cykelstatistik på Twitter, er Juan Ayuso den yngste i 118 år til at slutte på podiet i en Grand Tour.

Med podiepladsen ved Juan Ayuso også godt selv, at han går en stor fremtid i møde. På 20. etape havde han det så godt, at han ville vinde.

- Jeg er bare taknemmelig. Jeg sagde til holdet, at jeg havde det godt. Vi ville gå efter etapesejren. De arbejdede perfekt, men der var to mand, der var i front. Men jeg vandt spurten i gruppen, siger Ayuso efter 20. etape.

- Jeg skal bare være glad for, at jeg ender på podiet i min første Grand Tour som 19-årig. Det er fantastisk. Det her bekræfter bare – ikke kun over mig selv – men også over for andre, at jeg kan være en Grand Tour-rytter og en dag vinde disse løb, og det er det vigtigste.

Du kan se Vuelta a España på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Vil kopiere Evenepoel

TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen hylder den spanske komet og mener, at vi kun har set starten på hans talent.

- Vi kendte godt til hans talent, men spørgsmålet var, om han kunne holde den hele vejen. Han er en stor overraskelse, og jeg kunne godt lide, at han sagde, at han gerne ville vinde i dag. Det fortæller alt om hans ærgerrighed, siger cykeleksperten.

- Det er det, der gør de store stjerner til kæmpestore stjerner.

Jeg håber, at jeg også kan vinde løbet som 22-årig

Juan Ayuso om Remco Evenepoel

Remco Evenepoel, der søndag vinder Vuelta a España, er bare 22 år, og Ayuso vil bruge ham som et eksempel.

- Evenepoel har været den stærkeste i løbet, og det har han vist hver dag. Han fortjener at vinde, og jeg håber, at jeg også kan vinde løbet som 22-årig, siger Ayuso.

Den 19-årige spanier har for kort tid siden skrevet en historisk lang kontrakt med UAE Team Emirates, som han har kontrakt med til og med 2028.

Juan Ayuso vandt juniorernes udgave af Giro d’Italia sidste år. Ja, faktisk vandt han tre etaper og endte øverst i samtlige klassementer.

Den unge spanier fik sin første professionelle sejr 31. juli, da han vandt Circutio de Hetxo foran ryttere som Wilco Kelderman, Emanuel Buchmann og Alejandro Valverde.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Quick-Step - Alpha Vinyl Team80:26:59
2Movistar Team+2:02
3UAE Team Emirates+4:57
Se hele klassementet