Vuelta a España

Ekspert bøjer sig for Pedersens vilde Vuelta

Mads Pedersen kan søndag blive den første dansker, der vinder fire etaper i den samme Grand Tour.

Han drømte om at vinde en etapesejr, men i virkeligheden gik det meget bedre.

I sin Vuelta a España-debut har Mads Pedersen vundet tre etaper, og søndag er han favorit til at vinde igen, når løbet slutter i Madrid.

Det får TV 2 SPORTs ekspert Emil Vinjebo til at bøje sig, efter han inden løbet tvivlede på, om Mads Pedersen ville kunne gentage Magnus Corts etapehattrick i 2021.

- Jeg troede på, Mads Pedersen kunne vinde en etape. Men at vinde tre er jo noget helt andet. Det er SÅ svært at vinde en etape i en Grand Tour, og at gøre det tre gange er lidt uvirkeligt. Så den tvivl trækker jeg glædeligt tilbage, siger Emil Vinjebo inden sidste etape.

- Hele året har han været den bedste udgave af sig selv, og jeg er bare megaimponeret af, at han kan holde disciplinen og niveauet efter Touren. Kæmpe respekt herfra, tilføjer Vinjebo.

Kommer til at vinde meget mere

Ud over sine tre etapesejre kan Mads Pedersen også glæde sig over den grønne pointtrøje i Vueltaen.

Top 3 i pointkonkurrencen

Top 3 i pointkonkurrencen
RankRytterHoldpoints
1Trek - Segafredo409
2Bahrain Victorious186
3Movistar Team138
Se hele klassementet

Det har været med til at cementere 2022 som karrierens bedste år. Indtil nu. For ifølge Emil Vinjebo kan Mads Pedersen, der blev verdensmester i 2019, komme til at vinde meget mere.

- Den her præstation i Vueltaen tyder jo bare på, at Mads Pedersen kommer til at vinde endnu flere cykelløb fremover. Han er blevet god opad. Han er holdbar. Og han kommer hjem til stregen i nogle grupper, hvor han er den hurtigste.

På 21. etape af Vueltaen er Mads Pedersen endnu engang bookmakernes favorit.

Etapen på knap 100 kilometer køres fra Las Rozas til Madrid. Se Vuelta-afslutningen direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 16.45.