Vuelta a España

Dansker fik et godt råd af Mads P. - og det endte med at give pote

Mads Pedersen og Julius Johansen havde sig en lille ordudveksling på 21. etape af Vueltaen, som endte med at blive guld værd for sidstnævnte.

- Det var et godt råd med at vente til efter spurten. Det var jeg glad for.

Afsenderen hedder Julius Johansen, og modtageren hedder Mads Pedersen. De to danskere fik sig en kort snak efter søndagens sidste Vuelta-etape, og her ville førstnævnte gerne takke sin landsmand.

Johansen havde netop vist sig flot frem på søndagens afsluttende Vuelta-etape, hvor han sad i udbrud i mere end 40 kilometer og først blev indhentet på den sidste kilometer.

Wanty Gobert-danskeren, der var i udbrud med australske Lucas Plapp, havde dog muligvis ikke ramt udbruddet, hvis ikke det havde været for landsmanden Mads Pedersen.

- Jeg fik et godt råd af Mads. Jeg var ved at køre med i de første angreb, og lige i det, jeg skulle til at køre, råbte Mads efter mig. Og så tænkte jeg, at hvis han råber efter mig, må det være vigtigt.

- Så sagde han til mig: ”Jeg tror, det er en god idé at vente til efter spurten”. Så det gjorde jeg, og så kom jeg afsted bagefter, forklarer Johansen til TV 2 SPORT.

Og årsagen er i den mere tekniske afdeling.

Mads P. blev prikket på skulderen

Undervejs på etapen var der en indlagt spurt, og den var årsagen til, at det ikke gav mening at forsøge at køre i udbrud inden.

UCI-point er i øjeblikket i høj kurs, fordi flere af holdene kæmper for at undgå nedrykning fra cykelsports øverste niveau, World Touren.

Movistar er et af de hold, der har brug for alle point, og derfor var de på en lille mission på 21. etape af Vueltaen. Det forklarer Mads Pedersen.

- Movistar kom til mig inden omgangen i Madrid og spurgte, om jeg havde tænkt mig at spurte på den indlagte spurt. Jeg var ligeglad, men hvis Enric Mas blev treer i den indlagte spurt, ville han blive treer i den samlede sprintkonkurrence, og dermed kunne de tjene UCI-point.

- Derfor vidste jeg, du ikke skulle køre i udbrud inden, fortæller Mads Pedersen til Julius Johansen.

Johansen blev som bekendt hentet kort før målstregen, og i den ventede massespurt blev Mads Pedersen henvist til andenpladsen.

Pedersen var dog alligevel en rigtig glad mand efter Vueltaens sidste etape.

Mads Pedersen kunne søndag aften lade sig hylde som vinder af den grønne pointtrøje i Vuelta a España. Video: TV 2 Sport