- Jeg kommer til at savne det hele, siger Valverde

Alejandro Valverdes sejrsliste er længere end de fleste rytteres.

Alejandro Valverde kørte sin første Vuelta a España, da den nykårede Vuelta-vinder Remco Evenepoel var to år gammel.

Den 42-årige spanske veteran er i gang med sin sidste sæson som professionel cykelrytter, og han tog søndag afsked med den spanske rundtur, som han har stillet til start i hele 16 gange.

Han har været en hovedperson i cykelsporten gennem de seneste 20 år

Rolf Sørensen, cykelekspert, om Alejandro Valverdes karriere

- Jeg vil gerne sige tak til hele verden. Der skal samtidig lyde en særlig tak til holdets staff, som består af mange af de samme ansigter, som har fulgt mig gennem alle de Vueltaer, jeg har kørt, sagde Alejandro Valverde, da han blev hyldet på podiet.

Den 42-årige spanier kørte alene ind på omgangene i Madrid, hvor tilskuerne var mødt talrigt op for at tage afsked med den levende legende.

- Jeg nød det. Jeg kan ikke være mere stolt, end jeg er lige nu. Det er fantastisk. Alle følelser kom frem i mig i dag, og jeg er bare glad, fortæller Valverde til Discovery+.

- Jeg kommer til at savne det hele. Især cykelfansene.

Holder niveau

Også TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen nød i fulde drag at se Valverde køre ind på omgangene i ensom majestæt.

- Det var helt fabelagtigt at se ham køre en omgang alene. Jeg tror også, det kom bag på ham, hvor stor en folkehelt han er i Spanien.

- Han har været en hovedperson i cykelsporten gennem de seneste 20 år.

42-årige Valverde sluttede lige udenfor top ti i Vueltaen, hvilket ifølge Rolf Sørensen understreger den tidligere verdensmesters tårnhøje niveau.

- Han bliver nummer 13 i sin sidste Vuelta. Han kører et bedre klassement end navne som Richard Carapaz, Mikel Landa og Tao Geoghegan Hart. Det siger så meget om hans niveau.

- Og han har ikke en gang haft helt frit lejde til at køre sin egen chance i løbet, fordi han har hjulpet Enric Mas til at slutte som toer i klassementet.

Valverde har tidligere annonceret, at han ikke er færdig med cykelsporten, selvom han indstiller sin aktive rytterkarriere efter indeværende sæson.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Quick-Step - Alpha Vinyl Team80:26:59
2Movistar Team+2:02
3UAE Team Emirates+4:57
Se hele klassementet