Vingegaard gør officielt comeback efter Touren

Det kroatiske løb Cro Race bliver Jonas Vingegaards første officielle løb siden Tour de France-triumfen.

Jonas Vingegaard har brugt tiden efter Tour de France på at lade batterierne op.

Derfor har den danske stjerne takket nej til diverse cykelløb, selvom der er blevet revet og flået i den ombejlede Tour-vinder.

Men nu vender han tilbage til landevejen.

Jonas Vingegaard stiller nemlig til start i det kroatiske etapeløb Cro Race, hvilket altså bliver danskerens første officielle løb siden Touren. Det bekræfter Jumbo-Vismas kommunikationschef, Ard Bierens, over for Ekstra Bladet.

Det kroatiske løb køres fra den 27. september, og det består af i alt 6 etaper.

Forbereder sig til sit "store mål"

Ud over en optræden i showløbet Etten-Leur i Holland midt i august, har Vingegaard ikke kørt løb, siden han 24. juli trillede over målstregen på Champs-Élysées som nykåret Tour de France-vinder.

Løbet i Kroatien tjener som forberedelse til Vingegaards store mål i efteråret, cykelmonumentet Lombardiet Rundt. Det køres 8. oktober.

Jumbo-Vismas sportsdirektør Merijn Zeeman fortæller til Ekstra Bladet, at Vingegaard for tiden træner i Spanien.

- Først havde han noget god træning i Danmark, og så tog han til Spanien for noget hård træning i bjergene. Han træner der nu. Han forbereder sig til sit store mål, Lombardiet Rundt, siger Zeeman til avisen.

Han tør ikke love, at Vingegaard vil være i samme form, som da snuppede Tour-sejren, men han er ikke i tvivl om, at nogle løbskilometer i benene i Kroatien vil gøre ham stærk til klassikeren i Lombardiet.