Cykling

Dansk talent dybt rørt efter sin første sejr

Mattias Skjelmose vandt enkeltstarten i Luxembourg Rundt, hvor han også kører i gult på sidste etape.

ENDELIG!

Mattias Skjelmose var både glad og lettet, efter han fredag vandt enkeltstarten i Luxembourg Rundt. Det var nemlig hans første sejr som professionel cykelrytter.

- Den her sejr betyder meget for mig. Jeg har været tæt på at vinde så mange gange, at jeg nærmest var stoppet med at tælle, sagde Skjelmose lige efter sejren ifølge cykelmediet In De Leiderstrui, der også beskriver, hvordan glædestårerne begyndte at trille.

Lidt efter den umiddelbare reaktion i det såkaldte flashinterview afslørede Skjelmose, at han har rimelig godt styr på sine resultater. Til sit holds hjemmeside siger Skjelmose nemlig:

- For et par dage siden var det min 28. top-10-placering i år, og i sidste ende kører man jo for at vinde. Det var min barndomsdrøm, og det var grunden til, at jeg gerne ville være professionel. Endelig at have en sejr er meget specielt, og jeg er virkelig glad, siger den 21-årige dansker til Trek-Segafredos hjemmeside.

På den 26 kilometer lange enkeltstart kørte Skjelmose også så hurtigt, at han avancerede otte placeringer i klassementet. Derfor stiller han op på sidste etape i den gule førertrøje.

Klassementet inden sidste etape

  1. Mattias Skjelmose, Trek-Segafredo
  2. Kevin Vaugelin, Arkea Samsic +3 sekunder
  3. Sjoerd Bax, Alpecin-Deceuninck +14 sekunder
  4. Valentin Madouas, FDJ +21 sekunder
  5. Kevin Geniets, FDJ +25 sekunder

- Strategien bliver at forsvare førertrøjen, men det bliver svært. Madouas og Geniets ser stærke ud, og Vauqelin, der blev nummer to i dag, er også rigtig stærk. Jeg håber, vi kan finde nogle allierede hos dem, der kører for etapesejren. Ellers bliver det svært, siger Skjelmose om den sidste etape, der strækker sig over 181 kilometer og 3000 højdemeter.

Efter Luxembourg Rundt skal Mattias Skjelmose køre VM i Australien.