Cykling

Dansk stjernepar bruger VM til at komme på bryllupsrejse

Ægteparret blev gift sidste år, men først nu står der romantisk rejse på menuen i forbindelse med VM i landevejscykling.

Verdensmesterskaberne i enkeltstart, mixed stafet og forsinket bryllupsrejse.

Sådan lyder den særlige cocktail for cykelstjernerne Mikkel og Emma Norsgaard Bjerg, der sammen skal til verdensmesterskaberne i landevejscykling.

Jeg var ret klar i spyttet om, at jeg ikke ville køre enkeltstart mere

Emma Norsgaard Bjerg

Her kommer de til at repræsentere den danske trikot og kæmpe side om side, inden der bliver tid til kærligheden.

En særlig oplevelse

De to ryttere, der blev gift 30. oktober 2021, kører enkeltstarten hver for sig, mens de sammen med Magnus Cort og Julie Leth skal køre mixed stafet.

- Det er jo meget sjovt, og det er fedt at have det sammen. Det er nok ikke noget, særlig mange ægtepar kommer til at opleve, siger Emma Norsgaard Bjerg til TV 2 SPORT.

Det bakker ægtefællen, Mikkel, op om.

- Det er rigtig fedt at køre sammen, også fordi man giver sig lidt ekstra. Jeg har stadig et håb om, at det bliver en olympisk disciplin, så vi kan køre OL sammen.

Mens Emma og Mikkel Norsgaard Bjerg sidste år prøvede at køre sammen ved VM for første gang, har de to været afsted sammen hele fem gange - sidste år var Emma Norsgaard Bjergs bror, Mathias, også med ved VM.

Bliver i Australien

Emma og Mikkel Norsgaard Bjerg deler ikke værelse under verdensmesterskaberne, men de får alligevel set en del til hinanden i fritiden.

I hverdagen har de to ryttere ellers travlt, når der bliver kørt cykelløb forskellige steder i verden. Derfor bliver der også tid til romance Down Under.

- Det er vores romantiske bryllupsrejse, siger en grinende Emma Norsgaard Bjerg.

Efter VM tager parret en tur rundt på egen hånd, fortæller Mikkel Norsgaard Bjerg.

- Vi bliver her nogle dage ekstra efter løbet for lige at se, om Sydney kan noget. En lille bryllupsrejse kan man godt kalde det.

Tæt på at droppe enkeltstarten

EM i landevejscykling, der blev kørt tilbage i juli måned, blev en skuffende affære for Emma Norsgaard Bjerg, da hun måtte tage til takke med en 11.-plads på enkeltstarten.

Tiden efter var hård for cykelstjernen.

- Måske har jeg lagt lidt for meget pres på mig selv. Det har resulteret i, at jeg ikke har kunnet præstere, men efter EM kom der også lidt med hovedet.

- Jeg var ret klar i spyttet om, at jeg ikke ville køre enkeltstart mere. Men Morten Bennekou (elitechef i Danmarks Cykle Union) fik snakket til mig. Vi havde en god snak, og jeg indså, at jeg ikke kan undgå at køre enkeltstarter resten af livet - og jeg vil også gerne være god til det, for det er noget, jeg altid er gået op i.

Også Mikkel Norsgaard Bjerg var en stor hjælp.

- Min mand har presset lidt på, på den gode måde, for at jeg skulle køre, så jeg er glad for, at jeg stiller til start i morgen.

De personlige skuffelser har været hårde for Emma Norsgaard Bjerg, og derfor er forventningerne ved dette VM helt anderledes.

- Jeg prøver ikke at sætte barren alt for højt, og jeg prøver at nyde det frem for at fokusere på resultaterne.

VM i Wollongong bliver kørt fra 18. til 25. september. Mens den individuelle enkeltstart bliver kørt søndag, er mixed stafet på programmet onsdag den 21.