Cykling

Nyt topresultat sikrer 21-årig dansker stor triumf

For femte gang i historien vandt en dansker Luxembourg Rundt.

En uhyre stærk sæson på WorldTouren kulminerede lørdag for 21-årige Mattias Skjelmose.

Den 21-årige dansker kørte sig til en andenplads på lørdagens sidste etape i Luxembourg Rundt, og det var nok til at forsvare førertrøjen.

Den blev sikret fredag, hvor Skjelmose tog karrierens første professionelle sejr med en førsteplads i enkeltstarten.

På den kuperede, 178 kilometer lange køretur til hovedstaden Luxembourg fik den 21-årige københavner stor hjælp af sine Trek-holdkammerater, der holdt snor i de nærmeste rivaler.

Tre sekunders forspring

På opløbsstrækningen handlede det derefter 'blot' om at holde styr på nummer to i klassementet, Kevin Vauquelin, der var tre sekunder efter i det samlede regnskab.

De to rivaler kom sammen med to FDJ-ryttere samlet til mål. Og selv om Skjelmose kastede sig ud i en voldsomt lang spurt, lykkedes det ham at holde Vauquelin bag sig.

Danskeren blev nummer to, Vauquelin nummer tre, mens Valentin Madouas kørte først over målstregen.

Det er femte gang, en dansk rytter vinder Luxembourgs største etapeløb. Tidligere har Søren Lilholt, Jørgen Bo Petersen, Jakob Fuglsang og Matti Breschel stået øverst på sejrsskamlen.

Skjelmose har kørt for storholdet Trek-Segafredo siden slutningen af 2020, og han har gjort så godt et indtryk, at han i august forlængede sin kontrakt, så den løber til og med 2024.