Chokeret Evenepoel: - Hvem? Foss???

Den nykårede Vuelta a España-vinder, belgiske Remco Evenepoel, blev nummer tre på VM-enkeltstarten, hvor norske Tobias Foss sensationelt vandt guld.

Ansigtsudtrykket var ikke til at tage fejl af, da Remco Evenepoel fik at vide, hvem der havde slået ham og vundet guld på herrernes VM i enkeltstart.

Og hvis de store øjne og den åbne mund ikke talte sit tydelige sprog, så gjorde belgierens udbrud det i hvert fald:

- Hvem..? Foss???

Det er i en video hos det belgiske medie Sporza, man kan se episoden, der opstod lige efter målstregen. Her var Evenepoel netop kørt i mål som nummer tre, hvilket også blev den endelige placering for belgieren.

Han var på forhånd favorit til sejren samme med den forsvarende verdensmester, italienske Filippo Ganna, der skuffede og blev nummer syv.

Efterfølgende forklarede Remco Evenepoel til Sporza, at han var overrasket, fordi han ikke havde fået at vide undervejs, at Foss var med i topstriden.

"Behøver ikke bruge negative ord"

Både lige efter målstregen og på podiet så Evenepoel ud til at være skuffet og sur over den missede chance for VM-guldmedaljen og regnbuetrøjen, hvilket også hurtigt blev bemærket af cykelekspert Rolf Sørensen.

- Prøv lige at se Evenepoel. Man kan se, det er noget, der irriterer ham. Det siger alt om ham. Han er tydeligvis lige ved at eksplodere, og han vil bare gerne ned fra det podie og væk. Han er fuldstændig ligeglad og kan næsten ikke styre det, sagde Rolf Sørensen.

Over for TV 2 SPORT forklarede Remco Evenepoel dog efterfølgende, at man ikke skulle lægge for meget i det bitre ansigtsudtryk.

- Nej, nej. Jeg synes ikke, vi behøver at bruge negative ord. Det var en stor præstation. Det var en mærkelig rute og meget teknisk, hvor man hele tiden skulle accelerere, stoppe og dreje. Det er ikke noget, jeg er supergod til, men det var alligevel en af mine bedste enkeltstarter målt på watt. Så jeg har intet at klage over, sagde Evenepoel.

Anerkender nederlaget

Belgieren, der sidste søndag vandt Vuelta a España og derfor har haft et presset program, sluttede ni sekunder efter norske Tobias Foss.

En nordmand, der også chokerede sit hjemland ved at vinde guld. Derfor ville TV 2 Norge da også gerne høre Evenepoel, om han var lige så overrasket, som de var. Den købte belgieren ind på:

- Ja, uden tvivl. Men jeg synes, det er superfedt for ham og for cykelsporten, at en ”ny fyr” bliver verdensmester. Den bedste rytter vandt i dag, slog Vuelta-vinderen fast, mens han igen gjorde det klart, at han var glad for sin egen præstation, sagde Evenepoel til TV 2 Norge.

Schweizeren Stefan Küng vandt VM-sølv - knap tre sekunder efter Foss. De to danskere på herrernes enkeltstart, Mikkel Bjerg og Magnus Cort, blev henholdsvis nummer 14 og 21.