Cykling

- Jeg kan ikke stå bedre før VM, jubler Skjelmose

Mattias Skjelmose Jensen rejser til Australien med dugfriske sejre i bagagen.

Den danske cykelrytter Mattias Skjelmose Jensen er formentlig en af de passagerer, der smiler mest på Frankfurt-flyveren til Sydney søndag.

Lørdag hjemtog han således sejren i Luxembourg Rundt, hvilket var hans første løbssejr som professionel. Dagen forinden var han hurtigst af alle på løbets enkeltstart, hvilket var hans første etapesejr som professionel.

Optakten til VM-linjeløbet søndag 25. september kan derfor ikke være bedre.

- Jeg vandt enkeltstarten, blev toer på den sidste etape og vandt samlet. Det viser landstræneren (Anders Lund, red.) alt om min form. Etapen i dag (lørdag, red.) mindede meget om VM-ruten, så jeg kan ikke stå bedre før et VM, end jeg gør lige nu, siger Mattias Skjelmose Jensen til TV 2 SPORT.

Drømmer om VM-medalje til Danmark

Det er første gang, Skjelmose skal køre et VM-løb på seniorplan. Faktisk er det første gang, han er på landsholdet.

Det er dog først, når han kommer til Australien, at han og Anders Lund skal have en samtale om hans rolle, men drømmene har Skjelmose, der fylder 22 år dagen efter linjeløbet, helt styr på.

- En regnbuetrøje ville da ikke gøre mig ked af det, men det er nok en urealistisk fødselsdagsgave, siger han.

- Men hvis Danmark kunne vinde en medalje ... Det ville være rart at fejre fødselsdag med en medalje. At kunne være en lille del af det, vil være rigtig stort for mig.

Udover Mattias Skjelmose er Jakob Fuglsang, Magnus Cort, Alexander Kamp, Michael Mørkøv, Mikkel Honoré, Mikkel Bjerg og Anthon Charmig udtaget til herrernes VM-linjeløb.