Cykling

Knust komet: - Jeg blev for grådig

Den 20-årige amerikaner Magnus Sheffield havde - lidt for meget - fart i cyklen, da han styrtede på vej mod et topresultat ved VM i enkeltstart.

Mellemtiderne var rigtig gode, da INEOS' amerikanske tempotalent Magnus Sheffield længe lå med helt i toppen af herrernes VM-enkeltstart i Australien. Men pludselig gik det galt.

På den afsluttende del af ruten kom Sheffield for langt ud i et sving og bragede ind i barrieren. Styrtet kostede dyrt, og den unge amerikaner rullede i mål som nummer 17.

Her var det i første omgang en tydeligt skuffet og knust Sheffield, der lige skulle samle tankerne, inden han stillede op til interview med VeloNews.

- Det er hårdt, for jeg har lagt meget arbejde i denne sæson, og jeg har haft stor succes. Så set over hele sæsonen kan jeg være rigtig glad, men jeg ville virkelig gerne have haft et stort resultat med hjem herfra, sagde Magnus Sheffield og tilføjede, at det gik galt, fordi han prøvede at skære svinget skarpt og samtidig holde momentum på vej ud.

Det endte med en tur henover barrieren og en slukket VM-drøm.

"Jeg blev for grådig"

Styrtet blev ikke fanget af TV-fotograferne undervejs, så det var først, da private personer begyndte at dele billeder og en video på Twitter, at det blev opklaret, hvorfor Sheffield havde tabt en masse tid.

Efter de første 7,2 kilometer lå han nemlig nummer seks, mens han ved 24,5 af de i alt 34,2 kilometer havde kørt sig op som nummer fire. Der er da heller ingen tvivl om, at han formentlig var sluttet som nummer fire, hvis han ellers havde holdt farten hele vejen til målstregen.

- Jeg fik en rigtig god start, og så blev jeg bare lidt for grådig i et af svingene. Men jeg gav alt ude på ruten i forhold til at eksekvere min plan, og i sidste ende skal jeg bare bruge dette som en lærerig oplevelse fremover. Jeg har en lang karriere foran mig, så jeg skal ikke lade det påvirke mig for meget, tilføjede Sheffield over for VeloNews.

Danske cykelfans vil formentlig huske Magnus Sheffield fra PostNord Danmark Rundt, hvor amerikaneren vandt 2. etape, der også var en enkeltstart. Derudover han blev nummer to i klassementet efter en tæt afgørelse på sidste etape, hvor Jumbo-Visma-stjernen Christophe Laporte løb med sejren.