Nordmand vinder sensationelt VM i enkeltstart

Både Magnus Cort og Mikkel Bjerg sluttede uden for top-10, da norske Tobias Foss sensationelt vandt guldet og den eftertragtede VM-trøje.

Herrernes VM-enkeltstart i Australien bød søndag morgen dansk tid på en vaskeægte sensation.

Den norske Jumbo-Visma-rytter Tobias Foss var således hurtigst på de 34,2 kilometer med start og mål i australske Wollongong. Han henviste favoritterne til de sekundære placeringer, mens den forsvarende verdensmester, italienske Filippo Ganna, skuffede med en syvendeplads.

Top-3 på herrernes VM-enkelstart

  1. Tobias Foss 40'02"78
  2. Stefan Küng +2,95 sekunder
  3. Remco Evenepoel +9,16 sekunder

Danskerne Mikkel Bjerg og Magnus Cort sluttede som henholdsvis nummer 14 og 21.

Nordmanden var tydeligt rørt efter triumfen, og han havde svært ved at forstå, at han netop var blevet verdensmester, da han gav sit første vinderinterview:

- Det føles, som om jeg er midt i en drøm. Jeg kan ikke tro på det. Det er så uvirkeligt. Ude på ruten fik jeg signaler om, at mine ben var virkelig gode, og jeg stolede på, min form var god, men det her er mere, end jeg nogensinde kunne have drømt om.

Og nu skal du bære regnbuestriberne et helt år, hvad betyder det for dig?

- Det bliver virkelig specielt at bære VM-trøjen, og jeg vil prøve at gøre den stor ære. Jeg kommer helt sikkert til at nyde det så meget som muligt, sagde Tobias Foss med bævrende stemme, mens han også indrømmede, at han blot havde håbet på en top-10-placering inden starten.

I TV 2 SPORTs kommentatorboks lagde cykelekspert Rolf Sørensen da heller ikke skjul på, at han aldrig havde forudset, at Tobias Foss ville blive verdensmester i enkeltstart i år.

- Vi vidste jo godt, at han var god, men at han slår de her specialister ... Den havde vi ikke set komme. Det er den største overraskelse til VM i enkeltstart i mange år, lød det fra Rolf Sørensen.

Ingen danskere i topstriden

Ingen af de to danske ryttere på herrernes enkeltstart, Mikkel Bjerg og Magnus Cort, formåede at blande sig i toppen.

Mikkel Bjerg blev den bedste dansker, da han sluttede 1 minut og 30 sekunder efter Foss som nummer 14. Selvom der på forhånd var lagt op til, at Bjerg måske kunne køre med i top-10, var danskeren selv ganske tilfreds med sin præstation:

- Det var virkelig, virkelig hårdt. Jeg kunne mærke, at jeg kørte med, hvad jeg havde. Jeg synes godt, jeg kan være stolt af min præstation, sagde Bjerg.

Omvendt var Magnus Cort tydeligvis skuffet over, at farten ikke rakte til mere end en 21.-plads med 2 minutter og 6 sekunder op til den norske vinder.

- Jeg manglede desværre noget i min præstation. Der var ikke helt bund i tråddet. Jeg lagde egentlig fint nok ud henover bakken første gang, og så kunne jeg pludselig mærke, at der ikke var så meget at skyde med, sagde Cort.

Du kan følge VM i cykling den kommende uge på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY.